Uostamiesčio daugiabučių kiemuose trūkstant parkavimo vietų automobilius palieka, kaip nori

Uostamiesčio gyventojus kamuoja vietų automobiliams prie daugiabučių stygius. Situaciją dar labiau apsunkina tai, kad kai kurie vairuotojai ne visada tvarkingai palieka savo automobilius, užimdami po kelias vietas.

Nors Klaipėdos savivaldybė jau ieško sprendimų dėl naujų parkavimo vietų, problemą didina ir tai, kad daugiabučių kiemuose netvarkingai automobilius palieka ir patys gyventojai.

Kai kuriuose kiemuose stovėjimo aikštelės yra sužymėtos specialia žyma, kad kuo daugiau žmonių galėtų tvarkingai pasistatyti mašinas arčiau namų, tačiau tvarkos laikosi ne visi.

Uostamiesčio gyventojai dažnai dalijasi nuotraukomis, kuriose matyti, kaip netvarkingai ir įžūliai, užimdami kelias vietas, vairuotojai pasistato automobilius, bet net ir į tokias pastabas reakcijos nėra.

Asmeniui, pažeidusiam KET, gresia bauda, tačiau kiekvienas atvejis nagrinėjamas atskirai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų duomenimis, Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimai, tarp jų ir apibrėžiantys automobilių parkavimą, galioja visiems eismo dalyviams ir visur, kur vyksta viešasis eismas.

„Pranešimų dėl įvairių automobilių parkavimo pažeidimų daugiabučių kiemuose pareigūnai, žinoma, gauna. Daugiausia jų užfiksuoja ir policijai praneša patys gyventojai, bet pažeidėjus mieste taip pat fiksuoja ir mūsų bei savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai“, – aiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Asmeniui, pažeidusiam KET, gresia bauda, tačiau kiekvienas atvejis nagrinėjamas atskirai.

„Kokia atsakomybė vairuotojams gali būti taikoma už nusižengimą, sprendžiama užfiksavus konkretų pažeidimą ir įvertinus kiekvieno konkretaus įvykio aplinkybes“, – teigė A. Kažukauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Kas kaltas , OGI PATI SAVIVALDYBĖ , NES TEN SĖDI DEBILAI , KURIE NESUPRANTA , KAD MAŠINOM STATYTI ,REIKALINGOS AIKŠTELĖS SU SUŽYMĖTOM STOVĖJIMO VIETOM .

Savivaldybė

Savivaldybė portretas
Nieko nedarys, tik baudas rinks. Pelningas versliukas... O jūs pasiuskit besibardami, skaldyk ir valdyk ...

tupam na

tupam na portretas
nestatyk ant žolės
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių