Uostamiestis turi naują ženklą

Uostamiesčio identitetą pristatantis ženklas – sukurtas, o kartu su juo ir dokumentas – Klaipėdos naujojo vizualinio identiteto vadovas. Šiai idėjai įgyvendinti buvo numatytas net 40 tūkst. eurų biudžetas, tačiau įvykdytas už mažesnę sumą – 35 tūkst. eurų.

Pasinaudoti naujuoju ženklu jau gali visi – tiek įstaigos, organizacijos, tiek ir miestiečiai. Idėjos iniciatorių teigimu, identitetas reprezentuos Klaipėdos įvaizdį ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniame kontekste.

"Jis yra sukurtas herbo pagrindu, tad simbolika – iš herbo. Paslaugą pirko viešoji įstaiga "Klaipėda ID", nes pagal savo veiklos ir strateginį planą turėjo tokią priemonę savo veikloje", – teigė Klaipėdos savivaldybės Ekonominės plėtros grupės vadovė Reda Švelniūtė.

Jis yra sukurtas herbo pagrindu, tad simbolika – iš herbo.

Į 35 tūks. eurų sumą įskaičiuotas įtraukties sesijų organizavimas, medžiagos pateikimas, identiteto kūrimas ir generatoriaus prototipo sukūrimas, pagal kurį ir buvo sukurtas ženklas.

Oficialiame miesto identiteto pristatyme nurodyta, kad per spalvas ir jų ritmiką, esančią naujajame ženkle, išreikštas Klaipėdos, kaip jungties tarp jūros ir žemyno, naratyvas, simbolinis (jūros ir žmogaus) darnus kvėpavimas kartu.

Prie šio ženklo kūrimo prisidėjo kelios įmonės – dizaino agentūra "Critical" ir agentūra "Xwhy / Supratimo agentūra".

Pastebi: naujuoju ženklu jau gali pasinaudoti visi norintieji. "Klaipėda ID" nuotr.

Ženklas – tik viena iš kuriamo miesto identiteto dalių, kartu su juo sukurtas ir naujojo vizualinio identiteto vadovas.

"Ženklas jau naudojamas visų. Turėtume kalbėti apie bendrą vizualinį identitetą, nes ženklas – viena dalis, o vizualinis identitetas apima žymiai plačiau, tai – spalvinė gama, Klaipėdos naujojo vizualinio identiteto vadovas. Kalbant apie vizualinį identitetą, jis skirtas visiems miestiečiams, įmonėms, organizacijoms. Mes esame sukūrę ir generatorių – skaitmeninį įrankį, kuriuo remiantis galima įsikelti savo nuotrauką ar pasidaryti marškinėlius, kojines, susiprogramuoti bet kokią norimą medžiagą", – paaiškino R.Švelniūtė.

Pasak jos, savivaldybė iki šių metų gruodžio 20-osios numačiusi nupirkti suvenyrų su naujuoju ženklu, jie bus išdalinti reprezentaciniuose miesto renginiuose.

Tarp suvenyrų – medžiaginiai maišeliai, kaklajuostės, USB atmintinės, atšvaitai, puodeliai, gertuvės, kepurės, marškinėliai, džemperiai, rankšluosčiai ir daugelis kitų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdaženklasidentitetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
Miestui 750 metų mes kuriam ženklą. :) ar nekeista.

Jonui Lietuviui

Jonui Lietuviui portretas
Šiaip renovacija reikia pasidaryti ir nebus problemos su šildymu.

Viola da Gamba

Viola da Gamba portretas
Puikiai sudarkytas Klaipėdos herbas. Kas neleidžia jo naudoti nepaleidus vėjais 35 tūkstančius, težino ... nu, niekas nežino. Cesiuliui patinka:)))
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių