Uostamiestyje – naktinės šunų gastrolės

Dažniausiai šeimininkai ieško savo pabėgusių augintinių, tačiau šįkart teko ieškoti žmonių, kuriems priklauso du pasimetę šunys. Vakare klaipėdietė, grįždama namo, susidūrė su dviem palaidais didokais šunimis. Mergina, pamačiusi, kad jie neagresyvūs, kelias valandas bandė ieškoti jų šeimininkų. Nors paieškos kurį laiką buvo bevaisės, galiausiai viskas baigėsi laimingai.

Vėlyvą vakarą pakeliui namo Rambyno gatvėje klaipėdietę Beatričę iš nugaros kažkas stumtelėjo. Atsisukusi ji pamatė du didelius šunis, vienas jų buvo su pavadėliu.

„Ėjau namo su ausinėmis, nieko aplinkui negirdėjau, kai pajutau, kaip kažkas palietė nugarą, atsisukusi pamačiau du labai didelius šunis. Pradžioje išsigandau, bet jie pasirodė draugiški“, – pasakojo Beatričė.

Klaipėdietė pasiryžo surasti jų šeimininkus, tačiau vos spėjus šunis nufotografuoti, išsikrovė telefonas, todėl mergina neturėjo kaip iškviesti pareigūnų ar gyvūnų prieglaudos darbuotojų.

Po ilgų klaidžiojimų, bandant rasti, kur gyvena tiedu keturkojai, galiausiai šunys nuo merginos pabėgo.

Grįžusi namo, mergina socialiniuose tinkluose pasidalijo žinia apie įvykį ir iš komentarų netrukus sužinojo, kad tai ne pirmas kartas, kai šie šunys pabėga, nes jų šeimininkė esą su augintiniais elgiasi neatsakingai.

Apie palaidus šunis žmonės turėtų pranešti miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui arba policijai.

Tą vakarą tuos pačius du šunis, lakstančius be šeimininko, pastebėjo ne vienas mikrorajono gyventojas.

Vienas klaipėdietis komentaruose paminėjo moterį, gyvenančią Žardininkų gatvėje, kuriai esą ir priklauso šie šunys.

Prieglaudos „Būk mano draugas“ vadovė Galina Kučinskienė teigė, kad, pagal įstatymus, apie palaidus šunis žmonės turėtų pranešti miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui arba policijai.

Jei gyvūnas ženklintas, šeimininko adresą surasti paprastai neužtrunka.

„Tuomet pareigūnai, atvykę į vietą kartu su darbuotojais iš prieglaudos, gali įsitikinti, kokiomis sąlygomis gyvūnai gyvena, ar yra gerai maitinami, prižiūrimi, jeigu ne, augintiniai išvežami į prieglaudą“, – aiškino G. Kučinskienė.

Šiuo konkrečiu atveju viskas baigėsi laimingai, po paros klajonių šunys grįžo namo.

Socialiniuose tinkluose jų šeimininkės giminaitė paskelbė, kad augintiniai saugūs, pasidalijo jų nuotraukomis ir dėkojo visiems, kurie padėjo jų ieškoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Kitą kartą ne tik šunys bakstels į nugarą, bet ir mašina...ausinių dėka.

Sunys

Sunys portretas
ne lenktynininkai be duslintuvu - labiau "uzkliuna" visiems!

Na

Na portretas
Ir tai viskas? Visos priemonės? Po kurio laiko - vėl pasikartos? Kur sankcijos netvarkingiems šeimininkams?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių