Uostamiestyje prasideda Joninių šventė

Šventinį savaitgalį, birželio 21–24 dienomis, Klaipėdoje ir aplink šurmuliuos Joninių šventė. Jos dalyvių lauks žolynų paslaptys ir burtai, vainikų pintuvės, Jonų, Janinų ir Rasų sveikinimai, folkloro ansamblių pasirodymai, aktyvios pramogos ir gardūs užkandžiai.

Mugė – iki vidurnakčio

Klaipėdoje Joninės bus švenčiamos birželio 22-ąją, šeštadienį. Renginys vyks tradicija tapusioje vietoje – Jono kalnelyje ir prasidės 19.30 val.

O nuo 14 val. iki vidurnakčio čia vyks mugė. Pasak Klaipėdos etnokultūros centro direktorės Nijolės Sliužinskienės, jos metu bus galima įsigyti įvairių rankdarbių ir gardumynų.

„Ten bus ir medaus, ir žolynų, ir sūrio, ir rankdarbių įvairiausių, kadangi tai – žalumos ir vasaros šventė“, – sakė N. Sliužinskienė.

Bus ir medaus, ir žolynų, ir sūrio, ir rankdarbių.

Šventės organizatoriai taip pat žada, kad palapinėse bus prekiaujama vaistažolėmis, augaliniais maisto pagardais, medumi ir kitais bičių produktais, saldumynais, drožiniais, moliniais indais ir Joninių suvenyrais.

Nijolė Sliužinskienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šventės metu gros ir dainuos kapela „Sadūnai“, folkloro ansambliai „Kupolė“ ir „Serbentėlė“, taip pat gros „Alka“, „Kuršių ainiai“, „Senoliai“, atlikėjai Uraganius ir Aira, o laužo šviesoje vyks Sauliaus Petreikio grupės koncertas.

Kvies ieškoti paparčio

Joninės šiemet vyks ir Šventojoje, birželio 21–24 dienomis čia šurmuliuos Joninių mugė, kurioje – daugiau nei 130 tautodailės, paveldo ir išskirtinių produktų kūrėjų kvies susipažinti su jų gaminiais.

Šventė prasidės penktadienį su Tautodailininkų ir amatininkų muge (Jūros g.).

Šeštadienį poilsiautojai 11 val. Šventosios pagrindinės mokyklos stadione bus kviečiami į krepšinio varžybas, 13 val. – į šeimų zoną paplūdimyje prie skulptūros „Žvejo dukros“, o nuo 22 val. Šventosios pėsčiųjų aikštėje skambės hitai su DJ Vladu.

Sekmadienį nuo 9 val. paplūdimyje vyks mankšta, 13 val. vėl veiks šeimų zona, 15 val. Jūros g. 1 – pynimai iš pievų, Jūros g. 11 tuo pačiu metu veiks Babilono sodų arbatos ritualai, 22 val. prie Šventosios upės žiočių, senojo molo vyks saulės palyda su Argentinos lietuviais, o 23 val. – paparčio žiedo paieškos (Prieplaukos g. 18).

Oficialią Joninių dieną – birželio 24-ąją – nuo 10 val. vyks aktyvios pramogos paplūdimyje, 12 val. – Jonų registracija (Jūros g. 1), 18.30 val. Argentinos lietuvių draugijos „Nemunas“ pasirodymas Šventosios pėsčiųjų aikštėje, 19 val. toje pačioje vietoje vyks Jonų sveikinimai, o 20 val. čia vyks šėlionės su muzikos grupe „Hiperband“.

Vyks ir Rasos šventė

Birželio 22 d. Joninių šventė Drevernos uoste prasidės 18 val. prie bokšto, čia vyks vainiko apžvalgos bokštui pynimas, vaikus džiugins animatoriai, bus ir Joninių laužas.

Tą pačią dieną Endriejavo miestelyje taip pat vyks tradicinė Joninių šventė. Nuo pat ryto čia vyks žūklės, krepšinio ir tinklinio varžybos. Nuo 16 val. Endriejavo atgimimo parke vaikus linksmins animatorius, vakarop pasirodys vaikų šokių grupė, moterų vokalinis ansamblis „Kapstatėlė“, grupė „Lietuvaitės“, Deividas Bastys ir kiti atlikėjai.

Birželio 23 d. 20 val. Gargžduose, Minijos slėnyje vyks Rasos šventė.

Birželio 23 d. 19 val. Kretingalės stadione vyks šventė „Raskis rasoj“. Jos metu pasirodys Klaipėdos rajono etninės kultūros centro folkloro ansamblis „Lažupis“, Palangos kultūros centro ansamblio „Bočiai“ vokalinė ir instrumentinė grupė, Kretingalės kultūros centro stilizuotos liaudies muzikos kapela „Grajus“, Elektroninės folkmuzikos duetas Uraganius ir Aira.

Birželio 23 d. 18 val. Kartenoje, parkelyje prie seniūnijos, bus pristatoma nauja parkelio gyventoja nykštukė Medeina. Po to šventės dalyviai kartu keliaus prie Minijos upės į „Juškų dangaus“ poilsiavietę, ten jų lauks Joninių šventės gardumynai, lauko prekiautojai, atlikėjos Algimantės Kubilinskaitės koncertas, vainikų pynimas ir leidimas upe, varduvininkų sveikinimas, laužai ir naktinė diskoteka.


Šiame straipsnyje: joninėsKlaipėdašventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • KIC ir savivaldybė pasirašė sutartį dėl Klaipėdos pašto rekonstrukcijos
    KIC ir savivaldybė pasirašė sutartį dėl Klaipėdos pašto rekonstrukcijos

    Kultūros infrastruktūros centro (KIC) ir Klaipėdos miesto savivaldybės vadovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl buvusio Klaipėdos pašto komplekso rekonstrukcijos, ketvirtadienį pranešė Kultūros ministerija. ...

  • Laivų regatoje – burlaiviai ir linksmybės
    Laivų regatoje – burlaiviai ir linksmybės

    Pirmą kartą istorijoje Klaipėda tapo lenktynių starto uostu birželio 27-ąją prasidėjusioje laivų regatoje „The Tall Ships Races 2024“. Jūrinę kultūrą puoselėjančio renginio metu uostamiestyje iki pat sekmadienio viešės 41 bur...

  • Kaip vadinti S. Nėries gatvę?
    Kaip vadinti S. Nėries gatvę?

    Jau netrukus turėtų paaiškėti, kada bus paskelbta gyventojų apklausa dėl Salomėjos Nėries gatvės pavadinimo pakeitimo Klaipėdoje. Vienas variantų – gatvei sugrąžinti istorinį Stoties gatvės pavadinimą. ...

    31
  • Klaipėdos paplūdimiuose būta incidentų
    Klaipėdos paplūdimiuose būta incidentų

    Klaipėdos paplūdimiuose būta nemalonių incidentų, kurių metu teko kviesti ir pareigūnus, ir medikus. Nors birželį vykusios šventės ir renginiai praėjo ramiai, neatmetama, kad, grįžtant vasariškam karščiui ir paplūdimį užpl...

  • Kurs paspirtukų naudojimo Klaipėdoje tvarką
    Kurs paspirtukų naudojimo Klaipėdoje tvarką

    Politikai siūlo kitiems metams parengti paspirtukų naudojimo Klaipėdos mieste tvarką. Tarybos narius erzina ne tik gatvėse, bet net ant stogų paliekami paspirtukai. ...

  • Uostamiestyje laukia renginių maratonas
    Uostamiestyje laukia renginių maratonas

    Šiandien Klaipėdoje prasidės renginių maratonas – didžiųjų burlaivių lenktynės „The Tall Ships Races“, tarptautinio nematerialaus kultūros paveldo festivalis „Lauksnos“ ir jubiliejinis 30-asis Klaipėdos pilies d...

    1
  • Tarptautinė Ukrainos mokykla sėkmingai tęsia veiklą
    Tarptautinė Ukrainos mokykla sėkmingai tęsia veiklą

    Tarptautinė Ukrainos mokykla (TUM) tęsia mokinių priėmimą 2024–2025 mokslo metams. Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose kitiems metams jau užregistruota 1 tūkst. vaikų. TUM Klaipėdos skyriuje priėmimas vyksta adresu Alyvų g. 10 (kur mokykla ve...

    3
  • Klaipėdoje prasideda didžiųjų burlaivių lenktynės
    Klaipėdoje prasideda didžiųjų burlaivių lenktynės

    Klaipėdoje ketvirtadienį prasideda didžiųjų burlaivių lenktynėms „The Tall Ships Races“ skirti renginiai. ...

  • Centriniam Klaipėdos terminalui – 10 metų
    Centriniam Klaipėdos terminalui – 10 metų

    Centrinis Klaipėdos terminalas šiemet švenčia 10 metų veiklos sukaktį, todėl visą birželio mėnesį pagrindinis terminalo pastatas yra papuoštas švytinčiu 10 metų simboliu. ...

    3
  • Klaipėdos licėjus statys naują darželį su vaiko sveikatos centru
    Klaipėdos licėjus statys naują darželį su vaiko sveikatos centru

    VšĮ „Klaipėdos licėjus“ dar šiemet pradės naujojo darželio pastato statybas, kuriame veiks ir modernus vaiko sveikatos centras. Pasak licėjaus atstovų, naujojo sveikatos centro paslaugos bus plačiai prieinamos ne tik licėjaus...

Daugiau straipsnių