Uostamiestyje skelbiama Atšvaitų diena

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu padaugėjo eismo įvykių, kuriuose  tamsiu paros metu nukenčia pėstieji ir dviratininkai. Gyventojai nedėvi šviesą atspindinčios liemenės, neturi prisisegę atšvaito ar dviračiuose neįrengti žibintai, šviesą atspindintys elementai, kaip to reikalauja Kelių eismo taisyklės.

Šiuo metų laikotarpiu, kai švinta vėlai ir anksti temsta, labai svarbu būti laiku pastebėtiems vairuotojų. Tamsiu paros metu keliu einančius žmones vairuotojai pastebi tik automobiliui visai prie jų privažiavus, kai iki pėsčiojo lieka apie 30 m. Turint prisegtą atšvaitą pėstysis pastebimas net 150 m atstumu.

Neturėtumėme pamiršti, kad niekas nuo nelaimės neapsaugos taip, kaip tai padarytumėte patys. O tereikia prisisegti atšvaitą, turėti šviečiantį žibintuvėlį ar užsidėti šviesą atspindinčią liemenę.

Lapkričio 11 d. Lietuvoje skelbiama Atšvaitų diena, kurios pagrindinė idėja – turi atšvaitą? Segėk jį teisingai ir matomoje vietoje, laisvai kabantį kelių aukštyje ir gerai apšviečiamą automobilių šviesų.

Atšvaitų dienos tikslai

Skatinti pėsčiuosius, dviratininkus, vadeliotojus kelyje tamsoje nešioti šviesą atspindinčias priemones, mokyti visuomenę šias priemones taisyklingai naudoti.

Paskatinti žmones pasirūpinti, kad jie patys ir jų šeimos nariai turimas šviesą atspindinčias priemones naudotų eidami pėsčiomis ar važiuodami keliu dviračiu, vežimu.

Siekti, kad mažėtų eismo įvykių, kuriuose nukenčia pėstieji, dviratininkai, vadeliotojai tamsoje.

VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ jau nuo 2006 m. vykdo saugaus eismo akcijas, kurių metu kiekvienais metais dovanojama po 10 000 priemonių su šviesą atspindinčiais elementais. Valstybė, kad išsaugotų pėsčiųjų, dviratininkų gyvybes, skiria didžiules lėšas, tačiau ir gavus priemonę su šviesą atspindinčiais elementais, ji ne visada naudojama pagal paskirtį. Eismo įvykiai, kuriuose nukenčia ar žūva pėstieji ir dviratininkai tamsiu paros metu, neturintys šviesą atspindinčių priemonių, ir toliau vyksta.

Lietuvos automobilių kelių direkcija ir VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ kviečia gyventojus, norinčius įsigyti atšvaitą, lapkričio 11 d. nuo 9 iki 12 valandos atvykti į VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ ir jos padalinių Klaipėdos, Kretingos Skuodo, Šilutės rajonuose sekretoriatus šiais adresais:

VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ – Tilžės g. 54, Klaipėdos m.

Kretingos kelių tarnyba – Vytauto g. 112, Kretingos m.

Skuodo kelių tarnyba – Mosėdžio g. 23, Skuodo m.

Šilutės kelių tarnyba – Pramonės g. 4, Šilutės m.

Atšvaitai bus įteikiami ir Klaipėdos, Kretingos, Skuodo ir Šilutės rajonų savivaldybių seniūnijose.

Papildomą informaciją apie akciją galima rasti VĮ Klaipėdos regiono keliai“ internetinėje svetainėje www.klrk.lt

VĮ „ Klaipėdos regiono keliai“



NAUJAUSI KOMENTARAI

;/

;/ portretas
Viskas užrakinta, neina įeit, žodžiu atšvaitų negavom

Gintaras

Gintaras portretas
Rytoj atvykite į VĮ Klaipėdos regiono keliai ir gausite dovanų - atšvaitą. atšvaitas

Aleliuja

Aleliuja portretas
Išėjau vakare(kaip paprastai) pasivaikščioti, senus kaulus pamankštinti prieš miegą, centrine gatve.Ant striukės rankogalio atšvaitas-kaip paprastai. Sustoju ant šaligatvio ties perėja, kaip paprastai. Nežengiu, nes matau atšvilpiant du BMV įkandin vienas kito.Te nulėks,tada kirsiu gatvę. Bet...Mano atšvaito spindesys taip rėžia pirmojo regos lauką, kad vairuotojas kerta ant stabdžių. Perėja-laisva.Nežengiu,nes antrajam, įkandin lėkusiam, nebėr kur dėtis - tik mano akivaizdoje tėkštis į pirmojo galą. Bet jis to nedaro - staigiu judesiu sukteli vairą į dešinę, link šaligatvio, ant kurio ties perėja stoviu aš. Nežinau, kokia jėga mano senus kaulus bloškia kelis metrus atgal, ir lieku gyva.Savisaugos instinkas veikė puikiai,nors man-66 m. Ir BMV'žvėriukai"liko sveiki,jų vairuotojai-taip pat. Bet savo kailiu patyriau-bet kurią akimirką gali būti suvažinėtas,nesvarbu, segi atšvaitą ar ne,eini per gatvę ar dar tik ruošiesi ją kirsti. Smauktagalvių eismo kultūra atgrasi,bet klesti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių