Uostamiestyje vyko akcija „Aš ir Tu – atsargūs, kai slidu“

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos skyriaus, Klaipėdos m. PK bendruomenės pareigūnai ir Tauralaukio progimnazijos moksleiviai vairuotojams dalijo atvirukus, ragindami žiemiškomis sąlygomis prie vairo elgtis labai atsakingai.

Uostamiestyje vyko akcija „Aš ir Tu – atsargūs, kai slidu“ – moksleiviai ir pareigūnai vairuotojams priminė, kad žiemą vairuoti būtina itin atsakingai

Originaliu būdu į eismo saugumą vairuotojų dėmesys kasmet atkreipiamas nuo 1998 metų. Šiemet visoje šalyje keli tūkstančiai 1–12 klasių moksleivių, lankančių VšĮ „Būk saugus LT“ organizuojamas  neformaliojo švietimo veiklas, gamino atvirukus pagal paruoštus eskizus su įvairiomis eismo situacijomis.

Pačios akcijos metu įteikdami vairuotojams asmeninius linkėjimus vaikai taip dar kartą jų paprašo būti atidesniais, primena, kad kelyje saugotų save ir kitus.

„Prisidedame prie vaikų saugaus elgesio įgūdžių formavimo ir visų mūsų saugumo viešajame eisme kūrimo. Raginame tėvus, suaugusiuosius ir mokytojus nuolat priminti vaikams apie pavojus, kurie gali nutikti slidžiame kelyje, tamsoje skubant į mokyklą ar iš jos, einant per gatvę“, – sakė Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Grašys. 

Akcija „Aš ir Tu – atsargūs, kai slidu“ vyksta septyniolikoje Lietuvos savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Įdomu, kas suteikė teisę mentams stabdyti jokių taisyklių nepažeidusius vairuotojus, tik tam, kad įteiktų kažkokį nušiktą atviruką? O jei nestočiau, kas tada? Išrašytų baudą už "teisėtų reikalavimų nevykdymą", ar tiesiog nušautų???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių