Valentino dienai – originalių dovanų galimybės

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje 22 metus veikiantis gėlių salonas „Graži gėlė“ jau ruošiasi Valentino dienai ir primena pirkėjams apie galimybę gėlėmis, įvairiaspalvėmis gėlių kompozicijomis, miegančiomis rožėmis ir kitokiomis originaliomis dovanomis pradžiuginti savo mylimiausius žmones.

Tradicijos nesikeičia

Salonas įsikūręs Liepų gatvėje 54, vidiniame kiemelyje. Darbo laikas – nuo pirmadienio iki šeštadienio 7–19 val., o sekmadieniais – nuo 8 iki 17 val.

„Prekiaujame skintomis, vazoninėmis gėlėmis, darome kompozicijas įvairioms šventėms ir progoms. Pristatome į namus ir biurus. Taip pat prekiaujame helio balionais, stiklo vazomis, rožių žiedlapiais“, – pasakojo salono „Graži gėlė“ direktorė Inga Liudvikienė.

Tai meilės diena, tad kas ką myli, tas tam ir dovanoja.

Įsimylėjėlių dienos pirkiniai kasmet tradiciniai – daugiausia pirkėjai teiraujasi apie raudonas rožes, itin aktyviai perka ir rožių žiedlapius.

„Valentino diena – labiau jaunimo šventė, nors ir vyresni ateina. Tai meilės diena, tad kas ką myli, tas tam ir dovanoja. Dažniausiai Valentino dienai perka raudonas rožes, gėlių kompozicijas, muilo rožes stikliniuose arba moliniuose induose, miegančias rožes ir net pliušinius meškinus, taip pat balionų formos širdeles“, – pasakojo I. Liudvikienė.

Geidžiamiausios – raudonos rožės

Praėjusiais metais salone buvo pardavinėjami plastikiniai rožių meškinai. Šiemet nuspręsta jų atsisakyti ir ieškoti alternatyvų, tad vietoj jų imta pardavinėti ilgalaikius pliušinius, jie tapo ypač paklausia dovana, perkama Valentino dienai.

Paskaičiuota, kad kasmet salone „Graži gėlė“ per Valentino dieną parduodama apie 3 tūkst. raudonos spalvos rožių. Tie, kuriems raudona spalva nepatinka, perka rožinės spalvos rožes, jų pardavimai šią dieną taip pat išauga iki kelių tūkstančių.

Be raudonų rožių, taip pat perkamos raudonos ir kitokios tulpės.

„Rožės – numeris vienas, taip pat tulpės, nes jos kaip pavasario pranašas. Jomis prekiaujame ir rudenį, ir tada jas labai perka. Valentino dienai labiau nori raudonų tulpių, nes apie meilę viskas raudonai“, – akcentavo I. Liudvikienė.

Gėlių salono „Graži gėlė“ nuotr.

Švenčia ne tik įsimylėjėliai

Kai kurie pirkėjai – išrankūs, tad patys salone atsirenka patikusias gėles ir paprašo salone dirbančių florisčių iš jų padaryti kompoziciją.

„Dažniausiai mūsų klientai žino, ko nori, tad ateina ir iš šaldytuvo pasiima, kas jiems gražu, o mūsų floristės padaro kompozicijas. Turime ir prisigaminę puokštelių“, – kalbėjo I. Liudvikienė.

Valentino diena populiari ne tik tarp įsimylėjusių porų. Anot I. Liudvikienės, dovanas salono lankytojai perka ir savo vaikams, šeimos nariams bei artimiems draugams, bičiuliams.

Pastebima, kad Valentino dieną žmonės į saloną užsuka vos spėjus atsidaryti, kiti dovanomis savo mylimiesiems pasirūpina iš anksto, vasario 13-ąją.

„Mes atsivežame gėles du kartus per savaitę – trečiadieniais ir penktadieniais. Prieš Valentino dieną pasipildysime penktadienį, kad nepritrūktume. Kai kurie žmonės perka ir Valentino dienos išvakarėse. Kadangi prieš šventes ateiname prieš 7 val., jeigu šviesa jau dega, žmonės ateina, nežiūri į darbo laiką“, – sakė I. Liudvikienė.

Gėlių salono „Graži gėlė“ nuotr.

Būta ir neįprastų prašymų

Dažniausiai dovanas perka vyrai. Moterys taip pat užsuka į saloną ir vyrams perka raudonų rožių.

Kartais pirkėjai salono florisčių paprašo ir neįprastų dalykų.

„Pavyzdžiui, atsinešė iš degalinės puodelį ir paprašė puodelio viduje padaryti kompoziciją, į vidų įdėti rožę, kad kai atneš merginai kavos, ji viduje rastų rožę. Tai buvo keisčiausias prašymas. Dar prašyta pristatyti šimtą vieną rožę. Taip pat prašė nuvežti puokštę į sporto klubą, nes žinojo, kad tuo metu mergina sportuoja“, – istorijomis pasidalijo I. Liudvikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonė

Jonė  portretas
Ne šventė vasario 14 , nes ji yra ne lietuviška.

Pensininkas

Pensininkas portretas
Nemokamai niekas nevaišina,nugaišite nemokamą maistą valgydami, įdės nuodų.Pensijos turi būti garbingos, tada pirks ką nori ir paslaugas sau, ne tik kavą.

Petras

Petras portretas
Subines bučiuokite amerikonam.Ši šventė iš jų atkeliavusi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių