Vasarį šilumos kaina Klaipėdoje ir Gargžduose bus mažesnė

  • Teksto dydis:

Artėjat pavasariui šilumos kainos AB „Klaipėdos energija“ klientams ėmė tirpti. Už paskutinio žiemos mėnesio šildymo paslaugas bendrovės klientai gali tikėtis mažesnių sąskaitų, nes vasariui nustatytos mažesnės šilumos kainos nei praėjusį mėnesį.

Vasarį AB „Klaipėdos energija“ paslaugomis besinaudojantys klientai už šilumą mokės 7,41 cento už kilovatvalandę (ct/kWh) be PVM. Tai yra 15,4 proc. mažiau nei prieš metus ir apie 1 proc. mažiau nei šių metų sausį.

Šildymo kainą mažina pingančios gamtinės dujos

Pastebima, kad šilumos kainos pikas pasiekiamas sausio, vasario mėnesiais, o artėjant pavasariui ir mažėjant šilumos poreikiui kainos krenta. „Tai susiję su kuro rinkos tendencijomis: traukiantis žiemai mažėja kuro paklausa, jis pinga, pigiau šilumą parduoda ir nepriklausomi gamintojai“, – teigė Rolandas Baltuonis, AB „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius.

Pagrindinė priežastis, lėmusi vasario kainų korekciją – gamtinių dujų atpigimas. Paskutinį žiemos mėnesį gamtinės dujos Klaipėdos ir Gargždų centralizuotam šildymui bus perkamos apie 18 proc. mažesne kaina nei sausį. Nepriklausomų gamintojų parduodamos šilumos vidutinė kaina ir perkamo biokuro kainos vasarį nežymiai didėjo.

Sąskaitų dydį lemia ir lauko temperatūros pokyčiai

Pagal preliminarius skaičiavimus, vasarį apie 84 proc. AB „Klaipėdos energija“ tiekiamos šilumos bus pagaminta iš biokuro bei nupirkta iš uostamiestyje veikiančių nepriklausomų gamintojų. Likusią kuro dalį – apie 16 proc. – sudarys gamtinės dujos.

„Kai lauke temperatūra nukrenta žemiau nulio, nepriklausomų gamintojų ir mūsų bendrovės turimų biokuro katilų pajėgumo nebeužtenka pagaminti reikiamą šilumos kiekį, tenka naudoti brangesnį kurą – gamtines dujas. Bet jei orai vasarį bus teigiami ar panašūs kaip prieš metus, tikėtina, kad mūsų klientai sulauks mažesnių sąskaitų nei pernai“, – sakė R. Baltuonis.

AB „Klaipėdos energija“ centralizuoto šildymo paslaugas teikia Klaipėdos ir Gargždų gyventojams, įstaigoms, verslo subjektams.

Daugiau informacijos apie bendrovės kainas skelbiama čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sviesioji puse.

sviesioji puse. portretas
nedejuokim, "Klaipedos energija" tikrai ne brangininkai.

Močiutė

Močiutė  portretas
O vasaros mėnesiais, valio, visai nereiks mokėti

Onė

Onė portretas
Kovą bus dar mažesnė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių