Vietoj pastato – nuovaža Klaipėdos centro link

Klaipėdos savivaldybė nusiteikusi paaukoti miestui priklausantį pastatą Herkaus Manto gatvėje. Jį nugriovus, planuojama įrengti papildomą nuovažą miesto centro link. Taip būtų sumažintos nuo jūros važiuojančių automobilių spūstys. Statinio griovimo darbai kainuotų apie 20 tūkst. eurų.

Savivaldybės Turto valdymo skyrius parengė projektą, kuriuo siekiama nurašyti pripažintą netinkamu naudoti, miestui priklausantį nekilnojamąjį turtą Herkaus Manto g. 83.

Statinio bendras plotas – per 120 kv. m.

„Tas pastatas priklauso savivaldybei, mes jį nuomojome. Ten buvo įsikūręs Automobilių švaros centras, šalia turi garažus, bet patį pastatą savo veiklai mažai naudojo. Pastatas statytas seniai, bet jis nėra kultūros paveldo objektas. Tiesiog yra rengiamas projektas dėl Herkaus Manto ir P. Lideikio sankryžos pertvarkos, pagal planus, ketinama toje vietoje, kur stovi pastatas, įrengti nuovažą iš P. Lideikio į Herkaus Manto gatvę. Tas pastatas ir trukdo nuovažos įrengimui. Viso to tikslas yra mažinti automobilių grūstis“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

2022 m. gruodį Klaipėdos savivaldybės administracija su bendrove „Atamis“ pasirašė paslaugų sutartį dėl eismo valdymo sistemos modernizavimo techninio darbo projekto parengimo.

Remiantis šiuo projektu, nugriovus Herkaus Manto g. 83 esantį pastatą, ketinama įrengti papildomą atlanką (be šviesoforų) posūkiui į dešinę, važiuojant nuo P. Lideikio gatvės į Herkaus Manto gatvę.

„Projektuojamoje atlankoje, važiuojant nuo P. Lideikio gatvės į Herkaus Manto gatvę, planuojama pratęsti ištisinę liniją taip, kad vairuotojai, išvažiuodami iš nuovažos adresu Herkaus Manto g. 83, galėtų sankryžoje sukti tik į dešinę, tačiau negalėtų persirikiuoti į kitas eismo juostas, trukdant kitų dalyvių eismo saugumui“, – pabrėžiama savivaldybės aiškinamajame rašte.

Nurašius administracinį pastatą Herkaus Manto g. 83, bus įgyvendinti detaliojo plano sprendiniai: nugriautas pastatas, įrengta papildoma įvaža į Herkaus Manto gatvę.

Preliminari pastatų griovimo suma – apie 20 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvaila iniciatyva?

Kvaila iniciatyva? portretas
Kažkokią čia nesąmonę sugalvojo, panašiai kaip su Baltijos prospekto 3-ąja juosta...Nieko ta "nuovaža neišgelbės, dar daugiau bus makalyno.

neptūnui

neptūnui portretas
va šitaip rašo klasikinis manipuliatorius. Apie perlaidojimą- norima juk palaikus iš miesto centrų kaip tik perkelti į kapines, o ne kapines naikinti. Taip kad, nereikia užsiiminėti šūdmalyste

*

* portretas
pradziai- galbut reiketu nuotraukoj pavaizduoti griaunama pastata? dabarties gi turi list internet zemrelapi kad pamatytm kaipp jis atrodo. ar tai numatyta ,ar tiesiog korektorius varnas gaudo?
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių