Žaidimų aikšteles niokoja ir toliau

Danės skvere esanti žaidimų aikštelė atnaujinta vos prieš porą metų, tačiau kai kurie čia esantys batutai jau suniokoti nepataisomai. Šios aikštelės remontui jau skirta beveik 10 tūkst. eurų, bet tvarkymo darbai tuo nesibaigia. Dažniausiai vaikų žaidimų aikštelėse tenka susidurti su ta pačia problema – sūpynių, batutų, čiuožyklų niokojimu, esą vaikai šio turto nesaugo.

Netoli Dangės upės 2022 metais įrengta vaikų žaidimų aikštelė tvarkyta jau ne kartą. Čia nuo įrengimo pradžios buvo tvarkoma danga, tvora interaktyvus įrenginys „Drugelis“, balansinė sūpynė.

Aikštelei remontuoti iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto panaudota apie 9,5 tūkst. eurų.

Kaip teigė savivaldybės Statinių administravimo skyriaus patarėjas Algis Gaižutis, vos tik įrengus uostamiestyje naują aikštelę, gaunama pranešimų apie sulūžusias sūpynes ar kitaip sugadintą inventorių.

Manau, kai žmogus kažką gauna nemokamai, to daikto vertė jam nebėra tokia svarbi.

„Pastebime, kad vaikai ar piktavaliai vandalai pasidarbuoja visose aikštelėse ir jas suniokoja. Pavyzdžiui, Danės skvero žaidimų aikštelėje vaikai dažnai ant batutų šokinėja net ir su paspirtukais, dėl to batutai greičiau sulūžta. O ir kiti aikštelės turto tiesiog nesaugo ir jį gadina“, – konstatavo patarėjas.

Dalis batutų šiuo metu – suniokoti nepataisomai, jie bus keičiami naujais. Vieno tokio batuto kaina sieks 5 tūkst. eurų.

„Manau, kai žmogus kažką gauna nemokamai, to daikto vertė jam nebėra tokia svarbi“, – teigė A. Gaižutis.

Jis neslėpė ir to, kad Danės skvere esanti aikštelė turi techninių trūkumų, tačiau juos ateityje planuojama pašalinti.

„Kai buvo tvarkoma visa Danės krantinė ir skveras, taip pat buvo sutvarkyta ir aikštelė. Tačiau dabar matome, kad kai kurie priimti sprendimai nebuvo tinkami. Teikiame savo pasiūlymus, laukiame pritarimų, kad galėtume pagerinti aikštelės kokybę“, – teigė patarėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Loreta

Loreta portretas
Dabar vaikų aikštelės iki 12 m vaikams tapo vaikų aikštelėmis iki 20 m ukrainiečiams. Baisu žiūrėt, kaip jie viską drasko ir niokoja...

INVAZINIŲ Vandalų darbas

INVAZINIŲ Vandalų darbas portretas
Ukrų okupantų išperos atvirai IR nachališkai LAUŽO viską viešose miesto erdvėse - tiek Centre, tiek gyvenamuosiuose rajonuose!! Kai tik pavasarį atėjo geresni orai, taip ir SIAUTĖJA KAS VAKARĄ Ukrų banditėliai gaujomis - Naujakiemio, buvusio Vaikų pasaulio / Debreceno rajone, Statybininkų Pr. , siaubia ir niokoja atvirai, NEBAUDŽIAMI vargšą apleistą kino teatrą Jūratė ir Kastytis / tą pati gauja ir buvo padegusi, bet mūsų policajai tą absol ignoruoja!!!! Kiekvieną vakarą 20-23 val. gauja juodai apsirengusių Ukrų paauglių, kurie žino, kad juos LT NIEKAS nelies IR nebaus - SIAUTĖJA po šiuos mikrorajonus, klykdami, kažką daužydami, išvarto šiukšlių konteinerius, išverčia šiukšles po visą sutvarkytą teritoriją, išstumia juos į gatvę, kur važiuoja mašinos.... Terorizuoja praeivius, YPAČ pagyvenusius žmones!!!!! Ir su šitom penktarūšio pasaulio padugnėm MES turim gyventi ir TAIKSTYTIS SAVO Žemėje!!?????

T

T portretas
O kameras sumontuoti nedaeina provincialams, juokdariai.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių