Aplinkosaugininkai įvertino Būtingėje vasarį išsiliejusios naftos žalą aplinkai

  • Teksto dydis:

Vasario pradžioje Baltijos jūroje ties Būtingės naftos terminalu išsiliejusių beveik 2 tonų naftos padaryta žala aplinkai siekia 146,4 tūkst. eurų, pirmadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Žala aplinkai buvo nustatyta aplinkosaugininkams atlikus neplaninį naftos perdirbimo bendrovės „Orlen Lietuva“ patikrinimą.

AAD pranešė, jog iš karto po incidento kreipėsi į prokuratūrą su prašymų pradėti ikiteisminį tyrimą dėl padarytos žalos aplinkai.

Vasario 7 dieną bendrovė „Orlen Lietuva“ pranešė, kad Baltijos jūroje prie Būtingės naftos terminalo plūduro baigiant tanklaivio krovą nutrūko švartavimosi lynas, atsijungė jūrinės žarnos mova ir išsiliejo apie 300 litrų naftos.

AAD tuomet teigė, kad dalis teršalų pasiekė ir Latvijos teritorinius vandenis.

Departamentas tuomet teigė, kad devynių kilometrų ilgio ir dviejų kilometrų pločio dėmė leidžia manyti, kad kiekio būta gerokai didesnio nei pranešė bendrovė. Pirminiais duomenimis, ant vandens paviršiaus buvo nuo 1,8 tonos išsiliejusios naftos.

Teršalų surinkimas koordinuojant Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui bei dalyvaujant laivui „Šakiai“ buvo baigtas vasario 9-ąją. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitis

Žemaitis portretas
A tai tie kurie vertino grigeo iš Maldyvų jau grįžo ? Reiškia tuoj po sekančio vertinimo vėl varys į tropikus.

opa

opa portretas
2 incidentai per trumpą laiką, tikiuosi išvadas padarė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių