Atskleidė daugiau detalių apie mirtiną nelaimę Plungės rajone: rūsyje – „naminukės“ fabrikas

Plungės rajone, Krapštikių kaime, kur šeštadienį rasti du negyvi vyrai, trečias vyras dėl apsinuodijimo neaiškiomis toksinėmis medžiagomis paguldytas į ligoninę, skelbia policija.

Kaip skelbta, apie 11 val. ūkiniame pastate, rasti mirusių 1964 ir 1989 metais gimusių vyrų kūnai.

Taip pat rastas 1978 metais gimęs vyras, kuris dėl apsinuodijimo neaiškiomis toksinėmis medžiagomis paguldytas į ligoninę.

Kaip pranešė Policijos departamentas, per įvykio vietos apžiūrą ūkinio pastato rūsyje rastas aparatas naminei degtinei gaminti, 2 tūkst. 200 litrų raugo ir 25 litrai skysčio, skleidžiančio naminės degtinės kvapą.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai mirties priežasčiai nustatyti ir dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gaminimo ir laikymo.

Tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, gabeno penkiasdešimt arba daugiau litrų naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) arba juos realizavo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjungos vadovas Vytautas Buivydas šeštadienį išplatino laišką, kuriame teigė, jog trys vyrai gamindami pašarus buvo nutrenkti elektra.

„Apie 10.30 val.. du vyrai išėjo pašerti galvijų, o apie 11.30 val. pastebėta, kad atvažiavo policija, moteris, kuri yra vieno iš mirusiųjų mama ir kito sugyventinė, sužinojo apie skaudžia netektį, kad nutrenkti elektros, konstatuota iš karto mirtis. Trečias, irgi gavęs elektros iškrovą, buvo išgabentas sunkios būklės į ligoninę“, – BNS sakė V. Buivydas.

Pritrūko deguonies?

Sekmadienį portalui tv3.lt V. Buivydas pateikė jau kiek kitokią šios tragedijos versiją. 

„Šiandien ryte buvau nuvykęs į įvykio vietą, policija dar nieko neįleidžia, tačiau pasigirdo kalbos, kad pirminė iki šiol visiems žinoma informacija apie elektros iškrovą, kuri pasiglemžė dviejų vyrų gyvybes, gali būti netiksli. 

Keliama antroji versija, kad šalia kiaulių auginimo veiklos, savininkas galimai užsiėmė papildoma veikla – naminės degtinės gamyba. Kaip teigiama, kad vyrus sukritusius rado patalpose, kuriose buvo elektros įrenginių, bet greičiausiai tikroji mirties priežastis – deguonies trūkumas, nes patalpose, kuriose vyko veikla, buvo išgarintas deguonis, dėl ko vyrai apsinuodijo ir sukrito“, – tv3 teigė Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjungos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Nu jo...išgarino deguonį ir sukrito. Mažai tikiu, nes1) bragės virimo patalpa turi būti maža ir hermetiška,2) taip greitai smegenys nepajus deguonies bado, kad neišeitum pakvėpuoti, čia ne CO(smalkės),3) deguonis ne skystame pavidale, kad garuotu, o dujiniame. Taip, degant liepsnai naudojamas deguonis, bet ne tokiais milžiniškais kiekiais ir iškart, kad žmogus nepajustu lengvo galvos svaigimo. Šioje istorijoje kažkas nepasaoma esminio, greitai sužinosime, nes, tikėkime, aukštų užtarėjų samagono varytojas neturėjo.

tiesa

tiesa portretas
Buivydai neskleisk nesamonių.ir nesidaryk sau reklamos jei nieko nezinai.o rašyk teisybe apie šeima.

tapati

tapati portretas
jei nieko neżinot ir nekomentuokit.ka raśo dar neviskas.teisybé visai kitokia.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių