D. Didžiūnaitytės šeimos advokatas: byla turi grįžti į apeliacinės instancijos teismą

Nors manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje jau nuteisti ir laisvės atėmimo bausmę atlieka Aivaras Miltenis ir Ričardas Pinikas, žuvusiosios šeimai atstovaujantis advokatas skundžia teismų verdiktus Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) – jis prašo dar atidžiau pažvelgti į šią bylą ir aiškintis, jo manymu, neištirtas aplinkybes.

„Prašysim grąžinti į apeliaciją“, – Eltai sakė advokatas Gintaras Černiauskas.

Apeliacine tvarka šią bylą nagrinėjo Klaipėdos apygardos teismas.

„Byloje yra duomenys apie sužalojimus ant kūno, kurie nebūdingi kritimui iš didelio aukščio. Tai reiškia, kad mes turime išsiaiškinti, koks mechanizmas, kaip atsirado tokie sužalojimai ir kas galėjo juos padaryti. Ekspertas turi atsakyti į tuos klausimus, kas įvyko tarp to momento, kai ji išėjo, ir to momento, kai ji iškrito. Tai visiškai nebuvo tirta nei prokuratūros, nei teismo“, – sakė advokatas.

Mes turime išsiaiškinti, koks mechanizmas, kaip atsirado tokie sužalojimai ir kas galėjo juos padaryti.

Pasak G. Černiausko, ekspertas anksčiau teisme yra sakęs, kad jam reikalingas išvažiuojamasis teismo posėdis, nes jis negali atsakyti į visus užduodamus klausimus: jam reikalinga matyti įvykio vietoje esančius žalojančius paviršius, žalojančius daiktus su jų formomis.

Pasak advokato, ištirtos aplinkybės padėtų nustatyti, kokie buvo smurtiniai veiksmai ir kaip jie galėjo prisidėti prie merginos iškritimo.

G. Černiauskas taip pat kelia klausimus ir dėl narkotinių medžiagų platinimo, prekybos žmonėmis.

Kasacinį skundą LAT rengia ir nuteistojo A. Miltenio advokatas Henrikas Mackevičius.

„Prašysim išteisinimo ir prašysim bylą nutraukti, nes mano klientas nepadarė jam inkriminuotos veikos“, – Eltai sakė advokatas.

Jis teigė, kad LAT neprašys stabdyti nuosprendžio vykdymo, atsižvelgęs į tai, kad R. Pinikas buvo prašęs stabdyti bausmės vykdymą, tačiau LAT jo prašymo netenkino.

Eltos žiniomis, abu vyrai praeitą savaitę iš Šiaulių kalėjimo buvo pervežti į Pravieniškių 2-ąjį kalėjimą bausmei atlikti.

Kaltinimą A. Miltenio ir R. Piniko byloje palaikiusi Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė Diana Baltrūnaitė-Petkevičienė Eltai teigė, kad dar sprendžiama, ar teikti kasacinį skundą LAT.

„Dar turime laiko“, – sakė prokurorė.

LAT bylose įrodymų netiria, liudytojų ir ekspertų neapklausia, jis tik patikrina bylą teisės taikymo aspektu.

Skundai LAT gali būti paduodami per tris mėnesius nuo apygardos teismo verdikto.

Vasario 1 dieną Klaipėdos apygardos teismas atmetė nuteistųjų manekenės D. Didžiūnaitytės žūties byloje apeliacinius skundus ir paliko jiems galioti laisvės atėmimo bausmes.

2022 metų spalio pabaigoje Klaipėdos apylinkės teismas gydytoją A. Miltenį pripažino kaltu dėl išžaginimo, o R. Piniką – dėl disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. Abu nuteisti kalėti pustrečių metų.

Modeliu dirbusi D. Didžiūnaitytė žuvo 2017 metų lapkritį Klaipėdoje, iškritusi iš viešbučio 14 aukšto. Jos kūne aptikta narkotinių medžiagų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
tai taip išeina koks mūsų prezidentas /teisėsaugos ir Konstitucijos garantas/ tokie ir teismai?

Advokatas - maladiec

Advokatas - maladiec portretas
gerai kad tep kovoja o ne paleidžia pavėjui kad brudai išsinertų pigiausiu būdu

satas

satas portretas
du iškrypėliai prievartavo
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių