Direktorius įtariamas pasisavinęs daugiau nei 210 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame uostamiesčio statybų bendrovei vadovavęs direktorius įtariamas pasisavinęs per 210 tūkst. eurų ir išvengęs sumokėti daugiau negu 42 tūkst. eurų mokesčių.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame uostamiesčio statybų bendrovei vadovavęs direktorius įtariamas pasisavinęs per 210 tūkst. eurų ir išvengęs sumokėti daugiau negu 42 tūkst. eurų mokesčių.

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities VMI, išsiaiškino, kad statybų bendrovės vadovas, kuris įmonėje dirbo ir kasininku, per trejetą metų savo reikmėms iš bendrovės banko sąskaitų išsigrynino daugiau kaip 210 tūkst. eurų.

Tyrimo metu nustatyta, kad savo reikmėms paimtų pinigų įtariamasis bendrovei nesugrąžino, o jų panaudojimo nepagrindė apskaitos dokumentais.

Šimtatūkstantinės pinigų sumos pasisavinimu įtariamas klaipėdietis apgaulingai tvarkė ir statybų bendrovės buhalterinę apskaitą.

Surinkta duomenų, kad į finansinę apskaitą nebuvo įtraukta 113 tūkst. eurų, o teikiant tikrovės neatitinkančius duomenis mokesčių administratoriui nesumokėta daugiau kaip 42 tūkst. pelno ir pridėtinės vertės mokesčių.

Baigtam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Baudžiamoji byla dėl didelės vertės turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų pateikimo perduota Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
kam įvardinti?Mes juos visus matėme teatro atidaryme.Artėja rinkimai,kada pradėsime balsuoti su galva?

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
klaipėdos pirmuosiuose puslapiuose turėtų būti nekilnojamo turto prie Merdiano burlaivio, skandalas(vakar rodė visą diena per TV žinias)Į kurį tiesiogiai įsipainiojusi savivaldybė.Pasirodo, kad savivaldybės valdantieji galimai ne tik nedirba miestui, bet ir gausiai,,suka"nešvarias aferas, nesibodėdami atvirų apgavysčių:papigiaja stato (tikėtina belekaip:)senamiestyje pastatus ir pardavinėja nerealiomis kainomis, neinformuodami pirkėju iki galo apie papildomus mokesčius, ir t.t.Žurnalistai, vietoje to, kad viešinti tokias beveik atviras žulikystes, gieda ditrambus merui ir sav.administracijai.Štai dėl ko paimami neva komercinei veiklai sunyke pastatai,prestižinės vietos, štai dėl ko buvo iškirsti sveiki, bet idilišką vaizdą būsimiems turtuoliams užstojantys medžiai!Ir štai kodėl mūsų mieste centras metu-metais pilnas tuščių, nenaudojamų pastatų.Tiek naujai pastatytu, tiek išlikusiu geros(ir nelaba)būklės senųju.PAKELK GALVĄ KLAIPĖDIETI IR PASIŽIŪRĖK.PASKUI PRADĖK GALVOTI..

Bibznis

Bibznis portretas
Verslo kasdienybė... tačiau būna gi tūbausių, kurie tai padaro rankomis ir, svarbiausia, galva, kuri dygsta iš perdalynės, todėl ir pakliuvo, kaip pirmakleckis nudžiovęs saldainį iš bakalėjos . Nieko... užtat FNTT ataskaita blizgės!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių