Gatvėse – stulbinantys vairuotojų viražai: važiavo pėstiesiems skirtomis vietomis

Gyventojai užfiksavo neįtikėtinus vairuotojų viražus – vienas pilietis Baltijos prospekte vaikus į mokyklą vežusių tėvų automobilius ėmė lenkti laviruodamas tarp medžių, o kitas vairuotojais raižė ratais tiesiai per M. Mažvydo alėją.

Į mokyklą – per stadioną?

Ankstyvą rytą „Volkswagen“ visureigiu vienas pilietis nusprendė aplenkti mašinų spūstį, nusidriekusią į Klaipėdos M. Mažvydo progimnaziją.

Kol vaikus į mokyklą vežę tėvai kantriai lūkuriavo eilutėje, „Volkswagen“ vairuotojas pasuko tiesiai per parkelį ir, laviruodamas tarp medžių, nuskubėjo tolyn.

Į šią mokyklą vaikai eina per stadioną, kuris ir yra šalia tos vietos, kur nufilmuotas visureigis.

Kai kas pastebėjo, esą šį automobilį ne pirmą kartą mato taip važiuojantį mokyklos link, esą vaikai turi net trauktis į šonus.

Pasipylė keiksmai

Kitas vairuotojas sugalvojo „Lexus“ automobiliu pasivažinėti tik pėstiesiems skirta M. Mažvydo alėja.

Pilietis pasuko į S. Šimkaus gatvę. Ties Santuokų rūmais šiuo metu gatvė yra remontuojama.

Abu vaizdeliai internete netikėtai sukėlė pasipiktinimą ne dėl to, kad kai kas pažeidinėja Kelių eismo taisykles, o todėl, jog nufilmuoti pažeidėjai.

Neįtikėtina, kad dauguma reagavusiųjų į vaizdo įrašus puolė keikti pažeidimų virtinę užfiksavusius miestiečius.

Kelių eismo taisykles gerbiančiųjų adresu buvo prabilta kalėjimo žargonų.

Skirs baudas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė kai kuriems veikėjams priminė Kelių eismo taisykles (KET).

„Transporto priemonių judėjimą ir tai, jog negalima važiuoti veja, šaligatviu, dviračių ar pėsčiųjų taku, aiškiai apibrėžia KET 124 str. Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai, informavo, jog abu vaizdo įrašai piliečių buvo atsiųsti ir per tinklalapį epolicija.lt, abiem atvejais renkama medžiaga ir bus pradėtos administracinių nusižengimų kodekso teisenos pagal 417 str. 1 d.“, – patikino A. Grauslienė.

Pareigūnai primena, jog užfiksavus pažeidimą, neužtenka įkelti į socialinius tinklus – norint, jog pažeidėjai būtų nubausti, būtina apie pažeidimus pranešti oficialiai ir vaizdo ar foto medžiagą įkelti į tinklapį epolicija.lt.

Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymas, važiavimas šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku  užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
BAISU..O JEIGU BAUDAS NEMOKĖS ??? TAI ANTSTOLIAI UŽSIPYYYYS.....

nuosatabus lietuviskas idiotizmas

nuosatabus lietuviskas idiotizmas portretas
Kaltos miesto SOVIETO ziurkes. Kadel toje Mazvydo alejoje ant iejimo neibetonavo poros stulpeliu? Pestieji praeis o vot koks vairuotojas - vistgaidis NEPRAVAZIUOS. Visame civilizuotame pasaulyje taip yra daroma tiktai sudinoj Lietuvoj pridurkams proto neuztenka normaliai viska padaryti.

C7

C7 portretas
Kaltas Mažvydas. Jei ne mokykla, tai alėja…
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių