Girto poilsiautojo ieškota penkias valandas

Puikus šeštadienio oras į pajūrio paplūdimius sutraukė daugybę žmonių. Kai kurie jų patyrė ir nemalonių nuotykių.

Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki pasakojo, kad tądien greitosios medicinos pagalbos medikai ne kartą skubėjo padėti širšių sugeltiems poilsiautojams. Saldūs gėrimai ir vaisiai viliojo geliančius vabzdžius. Tokių sugeltų ir patyrusių ne tik skausmą, bet ir alergines reakcijas tądien buvo ne vienas.

Gelbėtojų iškelta geltona vėliava šeštadienį kiekvienam nešė žinią, kad maudytis jūroje – saugu. Vis tik per garsiakalbius dažnai skambėjo raginimas neplaukti už plūdurų.

Oro temperatūra buvo apie 23 laipsniai, vanduo įšilo iki 19 laipsnių.

Gelbėtojai pastebėjo, kad tokiu oru poilsiautojai būna aktyvūs, neretai girtauja ir ne visada paklūsta taisyklėms. Kai termometrai rodo apie 30 laipsnių kaitrą, žmonės aptingsta ir nemalonių nuotykių patiria mažiau.

Šeštadienį pliaže nemažai poilsiautojų girtavo arba atėjo prie jūros gerokai neblaivūs.

Taip tos dienos popietę policininkams teko iš pajūrio išprašyti gerokai įkaušusį vyrą. Bendraudami su šiuo asmeniu, policininkai netoli pastebėjo porą taip pat neblaivių asmenų. Juos taip pat teko paprašyti palikti pliažą. Visa tai vyko Melnragėje, ties betoniniais karo įtvirtinimais, arčiau šiaurinio molo.

Tai buvo tądien išsirutuliojusios istorijos pradžia. Išprašyti vyrai pakeliui susipažino ir susibičiuliavo. Vėliau kiti poilsiautojai liudijo matę juos bendraujančius.

Po kiek laiko pirmojo girto vyro žmona jo pasigedo, jo rūbai liko pliaže, o paties vyro nesimatė. Moteris kreipėsi į gelbėtojus, po 16 val. per garsiakalbius buvo ne kartą pranešta apie jo paiešką.

Atsirado liudijusių, kad šis vyras miegojo ant medinio pėsčiųjų tako kopose, matė jį sėdintį ir gulintį ant suoliukų skirtingose vietose.

Minčių apie tai, kad vyras galėjo nuskęsti, nebuvo, mat poilsiautojų buvo daug, kažkas būtų pastebėjęs labai girtą vyrą brendantį į jūrą.

Apie žmogaus paieškas buvo informuota ir policija, vis labiau vakarėjant dingusiojo imta žvalgytis ir pajūrio kopose bei miškeliuose.

Iki pat 21 val. nebuvo žinoma, kas nutiko šiam girtam pusnuogiam vyrui. Galiausiai iš pajūrio Giruliuose traukę žmonės pastebėjo paskutinėje stotelėje autobuso laukiantį neblaivų pusamžį vyrą vien tik su trumpikėmis. Paaiškėjo, kad tai būtent tas asmuo, kurio ieškota.

Tą vakarą jam dar kartą teko pabendrauti su policininkais. Ar šiam asmeniui bus taikoma kokia atsakomybė, kol kas nepranešama.

Gelbėtojams panašios istorijos nėra naujiena. Labai dažnai tokie girti ir iš paplūdimio išprašyti asmenys būna vėliau randami miegantys kur nors miške, kartais jie užmiega savo automobiliuose. Yra buvę atvejų, kai jų ieškoma pajūryje, o šie niekam nieko nesakę parsiranda namo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Žmogus nusprendė kraujo perteklių atiduoti uodams. Policija sutrukdė gydymosi įkarštyje.

žemyn

žemyn portretas
Ritasi žemyn "su naujienomis" ir Klaipėdos diena, ir tas siakkis.

Kai kitų naujienų nėra

Kai kitų naujienų nėra portretas
Tai labai svarbi ir išsami informacija.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių