Į Klaipėdos ligoninę paguldyta tėvo sumušta mažametė

Smurtas prieš vaikus vis dar yra mūsų kasdienybė. Pastarasis atvejis Klaipėdoje atskleidė, kad net suaugę šeimos nariai negali apginti mažųjų, o apie brutalų elgesį sužinoma tik tada, kai į aukos būklę atkreipia dėmesį pedagogai.

Trečiadienio rytą į vieną uostamiesčio mokyklų skubėjo medikai. Bendruoju pagalbos telefonu jiems buvo pranešta, kad pamokos metu dešimties neturinčiai mokinukei pašlijo sveikata.

Atskubėjusiam greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažui tapo aišku, kad mergaitė patyrė smurtą, jos skruostas buvo patinęs, pamokos metu mergaitė negalėjo suvaldyti vėmimo.

Tokie požymiai paprastai signalizuoja apie galvos smegenų traumą.

Į mokyklą buvo iškviesta mergaitės mama.

Bendraudami su vaiku ir mama medikai išgirdo, kad išvakarėse namuose tėtis smogė mergaitei į galvą.

Kalbinama mergaitė kartojo, kad jos tėtis geras. Psichologai bei vaikų teisių saugotojai turėtų išsiaiškinti, ar toks įvykių vertinimas yra normalus, galbūt vaikas fizinį ar psichologinį smurtą patiria nuolat.

Pasak policijos atstovų, įtariamajam įteiktas šaukimas į apklausą policijos komisariate. Jau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš mažametį šeimos narį.

Tuo metu nukentėjusioji gydoma Klaipėdos vaikų ligoninėje.

Apie tai, kad būtų apribotas tėvo gyvenimas būste, kur gyvena ir nukentėjusioji, nepranešama.

Šeima yra daugiavaikė, į pasaulį netrukus pasibels dar viena atžala.


Komentaras

Gintarė Noliūtė

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja

Dėl minimo įvykio vaiko teisių gynėjai gavo pranešimą iš policijos ir nedelsiant reagavo – vyko į gydymo įstaigą, bendravo su vaiku. Šiuo metu jis yra saugioje aplinkoje, juo rūpinasi medikai ir artimieji.

Anksčiau minėtai šeimai jau yra prireikę vaiko teisių gynėjų pagalbos, tačiau reaguota ne dėl smurtinio pobūdžio pažeidimų.

Šiuo metu vaiko teisių gynėjai vertina situaciją šeimoje ir aiškinasi, dėl kokių priežasčių šeimoje kyla sunkumai ir kokių paslaugų galbūt vis dar trūksta. Tad artimiausiu metu bus sprendžiama dėl šeimai reikalingos pagalbos inicijavimo ir teikimo, siekiant, kad vaikas šeimoje galėtų augti visapusiškai saugus.

Vaiko teisių gynėjai primena, jog kiekvienas galime padėti sustabdyti smurtą visuomenėje, tad pastebėjus bet kurios rūšies smurtą, nuo kurio galbūt kenčia vaikai, prašoma nelikti abejingiems ir visada pranešti šią informaciją.

Vaiko teisių gynėjai visada pasirengę padėti ir reaguoja į kiekvieną gautą pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą. Nagrinėdami įtariamą vaiko teisių pažeidimą, vaiko teisių gynėjai vyksta į šeimą ir visada individualiai bendrauja su kiekvienu jos nariu, išklauso vaiko nuomonę, jeigu pagal amžių ir sveikatos būklę jis gali ją išsakyti, visapusiškai vertina situaciją. Jeigu pastebimas smurtas, vaikams siekiama suteikti saugią aplinką, o šeimai inicijuojama reikalinga pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rokas

Rokas portretas
O yra didžiausias klausimas ant kiek visoi šitoi nesamonėje yra tiesos ar jūs žmonės bent žinote už ka ir kaip visa tai ivyko jus nesveiki pirmu žvilgsniu iškarto rašot savo durnus komentarus ….. Nesveika lietuvos vyriausybė

Mama

Mama portretas
Kai tėvai nemyli savo vaikų už tai taip ir gaunasi.Iš tokių reik atimti vaikus.Nes paskui vaikai bus sutraumuoti visam gyvenimui.Tik vieno nesuprantu,kaip reik skriausti vaikus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių