Klaipėdoje rastas apdegęs garbaus amžiaus moters kūnas

Klaipėdoje per trumpą laiką mirė antras žmogus, namuose apdegęs viršutinę kūno dalį. Į pagrindinius klausimus specialistai dar neatsakė, bet labiausiai tikėtina, kad abu šie žmonės nukentėjo prie viryklės su atvira liepsna.

Pirmadienį ryte giminaičiai ne pirmą kartą negalėjo prisiskambinti 85-erių klaipėdietei, gyvenusiai Rumpiškės gatvėje. Įtardami, kad moteriai gali būti sutrikusi sveikata, jie paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir paprašė pagalbos patenkant į butą.

Pagalbos centro operatoriai pakartojo panašiais atvejais tariamą frazę – ugniagesiai gali atidaryti duris, bet po to jas teks keisti, nes atrakinimo įrankių jie neturi, gali tik nupjauti užrakto liežuvėlį arba išpjauti šarvuotas duris. Tai lemtų nemenkus nuostolius. Jeigu nemanoma, kad viduje esančiam žmogui būtina skubi pagalba, verta kviesti durų atrakinimu besiverčiančius meistrus.

Taip atsitiko ir pirmadienio rytą Rumpiškės gatvėje. Meistras atrakino iš vidaus užrakintas duris ir įleido buto šeimininkės artimuosius.

Patekę į butą jie rado pensininkę, sukniubusią kambaryje. Jos veidas ir viršutinės kūno dalies rūbai buvo nudegę, todėl suskubta kviesti policininkus ir ugniagesius.

Mirties faktas buvo akivaizdus, moteris buvo mirusi ne vieną valandą. Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai konstatavo degimo požymius ant velionės kūno, tačiau nei butas, nei kokie daiktai nebuvo apdegę ar aprūkę.

Miesto policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Po pirminės įvykio vietos apžiūros susiformavo versija, kad pensininkė norėjo pasigaminti maistą, apie tai bylojo ir virtuvėje palikti produktai. Ko gero, viryklės ugnis galėjo uždegti moters rūbus. Šiais laikais, kai didžioji dauguma drabužių yra lengvai ir greitai užsidegantys, nes pagaminti iš sintetinio pluošto, nenuostabu, kad liepsna galėjo pagauti tokį rūbą ir greitai apimti visą viršutinę kūno dalį.

Tikėtina, kad moteris pati užgesino ugnį, bet patirtas skausminis šokas galėjo sukelti mirtį. Šį spėjimą dar turės patvirtinti teismo medicinos ekspertai, kurie tikina, kad panašiais atvejais paprasto skrodimo neužtenka, atliekamas papildomas tyrimas. Jo metu nustatoma, ar į organizmą pateko degimo produktai ir ar jų kiekis galėjo būti mirtinas.

Labai panašus atvejis fiksuotas praėjusį ketvirtadienį Herkaus Manto gatvėje. Su 70-mečiu kelias dienas negalėję susisiekti artimieji paprašė ugniagesių pagalbos, šie pateko į butą ir virtuvėje rado apdegusio vyro kūną.

Atsakymų ieškantys pareigūnai nesitiki, kad specialistai greitai suteiks išvadas, papildomi tyrimai gali užtrukti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių