Klaipėdoje užpulta moteris: grasindamas peiliu plėšikas atėmė rankinę

Uostamiesčio policininkai sulaikė moterų šiurpintoją. Įtariama, kad jaunas vyras iš kelių klaipėdiečių atėmė rankines, o vienai jų net pagrasino peiliu.

Įtariamojo sulaikymo operacija vyko pirmadienį prieš vidurnaktį. 27-erių vaikinas buvo namuose, kai pas jį atėjo pareigūnai.

Anksčiau su policija reikalų turėjęs jaunuolis negalėjo tiesiai paaiškinti, iš kur jo namuose atsirado tą patį vakarą apiplėštos moters daiktai.

Apie apiplėšimą pranešusi 64 metų klaipėdietė buvo pirmadienį užpulta apie 20 val. Rumpiškės gatvėje.

Nepažįstamas jaunas vyras stvėrė jos rankinę ir bandė ją pagrobti. Moteris pasirodė besanti stipresnė, nei vylėsi užpuolikas ir rankinės nepaleido. Prasidėjo susistumdymas.

Supratęs, kad grobio lengvai negaus, plėšikas išsitraukė peilį ir pagrasino juo aukai. Tik tada klaipėdietė paleido rankinę.

Kaip ir daugelis, nukentėjusioji rankinėje nešėsi piniginę, kurioje buvo šiek tiek grynųjų, nuolaidų kortelės, be to ji prarado raktus ir telefoną.

Kol kas pareigūnai neatskleidžia, kaip nustatė, kur ieškoti įtariamojo.

Esama įtarimų, kad tas pats asmuo nuskriaudė ir kelias garbaus amžiaus klaipėdietes.

Pirmadienį priešpiet, 10.50 val., Debreceno gatvėje, prie vieno daugiabučio namo laiptinės nusikaltėlis pavijo 82 metų moterį ir atėmė rankinę. Grobis buvo nedidelis: apie 50 eurų.

Labai panašiai savaitgalį buvo nuskriaustos dar dvi pensininkės.

Sekmadienį ryte toks pat nusikaltimas įvykdytas Paryžiaus Komunos gatvėje. Nukentėjusi 74 metų moters rankinėje buvo apie 30 eurų, akiniai, telefonas. O šeštadienį taip pat nukentėjo 80-metė, kurios rankinėje buvo 120 eurų.

Bus atliekami nusikaltimų tyrimo veiksmai, renkami įrodymai ir įkalčiai.

Neilgai truko ir dar vieno nusikaltėlio paieška.

Brutalus nusikaltimas įvykdytas sausio 23-osios vakare Šilutės plento pradžioje, daugiabučiame name veikiančioje parduotuvėje.

Apie 19 val., kai parduotuvėje nebuvo pirkėjų, o pardavėja ruošėsi baigti tos dienos darbą, atėjo tamsiai apsirengęs vyras.

Veidą po kauke ir gobtuvu slėpęs plėšikas į pardavėją atkišo ranką, apvyniotą polietileno maišeliu, kas buvo po juo galima tik spėlioti: šauti parengtas ginklas ar peilis, o gal nei viena, nei kita.

Pardavėja atšoko nuo prekystalio, tuo metu nusikaltėlis prišoko prie kasos aparato ir pagriebė stalčių pinigams.

Kad pardavėja nesipriešintų, plėšikas jai grasino.

Veiksmas užtruko vos kelias akimirkas, nusikaltėlis griebė stalčių ir pabėgo.

Po kelių dienų Klaipėdos policininkai pranešė sulaikę neseniai į pataisos namų išleistą įtariamąjį. 32 metų daugiau nei dešimt kartų už plėšimus, vagystes ir kitus nusikaltimus teistas vyras vėl pakliuvo už grotų, teismas leido jį suimti dviem mėnesiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Tai kiek jam 27 ar 32 ? -rasytojau ?

Anonimas

Anonimas  portretas
Orchidėja sakai nemato kas vyksta mieste. Tai tu matomai blogai skaitai arba turi kokiu sutrikimų su sveikata užjaučiu tave

Orhideja

Orhideja portretas
Policininkai baudžia vairuotojus, pastačius auto ant šaligatvio, nors niekam netrukdo, o kas dedasi mieste nebemato
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių