Sodo namelį Klaipėdos rajone padegė tyčia

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai nustatė, kad Klaipėdos rajone sodo namelyje kilęs gaisras buvo sukeltas tyčia.

Ugniagesiai Priekulės seniūnijoje, Žiaukų kaime esančioje „Šernų“ sodų bendrijoje mūrinį namelį gesino naktį iš spalio 30-osios į 31-ąją. Kai jie atvyko, namas jau degė atvira liepsna. Vandens ugniagesiams teko važiuoti už pusantro kilometro. Maždaug valandą trukę jie užgesino liepsną.

Tada sudegė namo stogas, išsilydė pirmo aukšto ir mansardos perdanga, išdužo visi namo langai, apdegė šalia namo stovėjusi metalinė tvora, išsilydė joje buvusi dekoratyvinė plastmasė.

Namelis tapo negyvenamas.

Po beveik dviejų savaičių, lapkričio 11 dieną Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams pranešta, kad gaisras tąkart įsiplieskė ne savaime, specialistai nustatė – sodo namelis buvo padegtas.

Savininkas pareiškė, kad patyrė 20 tūkst. eurų žalą.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu. Jei pavyks nustatyti kaltininką, jis gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daina

Daina portretas
Grįžta vėl banditizmo laikai?

Taigi

Taigi portretas
nebe vasara! Sildytis laikas!

Ela

Ela portretas
Nu , bet baudžiamumas- atsakomybė už tyčinį padegimą .....tai tik paskatinimas padegėjams . Nėra žodžių. Sunaikino žmogui namą , o atsipirkti gali tik viešaisiais darbais , bauda ir.... toliau padeginėti teise...)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių