Kūdikį pro balkoną Klaipėdoje išmetusiam tėvui siūloma skirti priverstinį gydymą

  • Teksto dydis:

Baigus ikiteisminį tyrimą dėl praėjusių metų rudenį uostamiestyje įvykusio įvykio, kai vyras pro langą išmetė kūdikį, prokurorai nutarė siūlyti teismui vaiko tėvui skirti priverstinį gydymą, pranešė prokuratūra.

„Tyrimui vadovavęs prokuroras kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo mažamečio tėvui“, – teigiama prokuratūros pranešime.  

Ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas 2023 m. lapkričio 18 d., kai prie vieno iš Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje, esančių daugiabučių rastas ant žemės gulintis 2023 m. gimęs kūdikis. Pirminiais duomenimis, vaiką pro pirmame aukšte esančio buto langą išmetė 1998 m. gimęs tėvas.

Gavus informacijos apie tai, jog nuo patirtų sužalojimų vaiko gyvybė užgeso, tyrimas buvo perkvalifikuotas į nužudymą.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamajam buvo skirta stacionari teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė. Ją atlikę specialistai pateikė išvadas, kad dėl psichikos sutrikimo vyras nusikaltimo įvykdymo metu negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų. Specialistai konstatavo, kad asmeniui, padariusiam įstatymo uždraustą veiką, rekomenduojamas priverstinis gydymas – stacionarinis stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje griežto stebėjimo sąlygomis.

Gavęs šias ekspertų išvadas, prokuroras trečiadienį kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių