Lietuvos ir Vokietijos pareigūnai išaiškino tarptautinę nusikalstamą grupuotę

  • Teksto dydis:

Per Lietuvos ir Vokietijos pareigūnų bendrą operaciją išaiškinta tarptautinė nusikalstama grupuotė, vykdžiusi automobilių vagystes ir kitus nusikaltimus.

 Įtariama, kad galimas grupuotės lyderis, 42 metų Lietuvos pilietis, galėjo dalyvauti vykdant 27 nusikalstamas veikas Vokietijos teritorijoje, Heilbrono apskrityje. Bendra padaryta žala siekia apie 1,8 milijonus eurų, penktadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Ikiteisminį tyrimą Heilbrono kriminalistai pradėjo dar 2019 metais, kai Vokietijoje smarkiai išaugo automobilių vagysčių skaičius.

Tyrėjams pavyko identifikuoti Lietuvos pilietį, kuris vairavo 2019 metų vasarį Vokietijoje pavogtą automobilį.

Dar du tą pačią naktį pavogtus automobilius Czeladz mieste esančiame garaže surado Lenkijos pareigūnai. Vienas automobilis jau buvo išardytas dalimis.

Klaipėdos VPK nuotr. 

Pareigūnai sulaikė kelis asmenis iš Baltarusijos, kurie, kaip įtariama, ten dirbo mechanikais. Minėtas lietuvis buvo sulaikytas 2020 metų rugpjūčio mėnesį.

Sulaikymo metu jo naudotame automobilyje buvo rasta įranga, kaip įtariama, skirta automobilių apsaugos (Keyless-Go) sistemoms blokuoti.

Šis Lietuvos pilietis buvo teisiamas dėl 14 vagysčių, veikiant grupėje, įvykdymo. Heilbrono apylinkės teismo sprendimu, jam buvo skirta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė.

Glaudžiai bendradarbiaujant Vokietijos Heilbrono miesto ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams, Heilbrono ir Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorams, Europolo ir Eurojusto pareigūnams, buvo išaiškinta tarptautiniu mastu veikusi, automobilių vagystes ir galimai kitas nusikalstamas veikas vykdžiusi nusikalstama grupuotė.

Gruodžio 19 dieną bendros, keliuose Lietuvos miestuose vykusios operacijos, kurioje dalyvavo Klaipėdos, Vilniaus ir Marijampolės apskričių kriminalinės policijos, bei specialiosios parengties skyrių pareigūnai, taip pat Vokietijos ir Europolo pareigūnai, metu buvo sulaikyti ir suimti du Lietuvos piliečiai, įtariami vadovavę minėtos nusikalstamos grupuotės veiklai.

Klaipėdos VPK nuotr. 

Per kratas su įtariamaisiais susijusiose vietose rasta įvairių pramoninių skaitmeninių spausdintuvų, lazerinių graviravimo mašinų, cheminių medžiagų, presų, metalo apdirbimo dirbtuvių su įranga, kitos, kaip įtariama, automobilių valstybinių numerio ženklų gamybai bei klastojimui skirtos įrangos, automobilių dokumentų.

Įtariama, kad sulaikyti įtariamieji galėjo organizuoti ir vykdyti ne tik automobilių vagystes, bet ir kitus nusikaltimus.

Vokietijos pareigūnai 2020 metų spalį dar du pavogtus automobilius rado Bühl mieste, ten esančiame nuomojamų garažų masyve. Garažas buvo išnuomotas pasinaudojus jau mirusio Lietuvos piliečio asmens duomenimis ir buvo naudojamas vogtiems automobiliams slėpti. Intensyvių, viešai neskelbtinų ikiteisminio tyrimo veiksmų dėka pareigūnams pavyko nustatyti galimą įtariamąjį, kuris nuomojosi šį ir minėtą Lenkijoje esantį garažą.

Klaipėdos VPK nuotr. 

Siekdami išardyti šią tarptautiniu mastu veikiančią nusikalstamą grupuotę Heilbrono kriminalistai į pagalbą pasitelkė Europolo ir Klaipėdos apskrities  kriminalinės policijos pareigūnus.

Šiemet sausį buvo sudaryta tarptautinė operatyvinė tyrimo grupė „Keyless-Go“, kurios nariams atlikus išsamią, kelių šimtų tūkstančių duomenų vienetų šifruoto susirašinėjimo analizę, kitus tyrimo veiksmus, pavyko identifikuoti ne tik galimus grupuotės lyderius, bet ir nusikalstamų veikų vykdytojus, lokalizuoti klastotojų dirbtuvių vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raketa

Raketa portretas
Negalima kacapu ir bulbasu i Europa ileisti. Ju vieta uz Uralo, i rytus.

ką ten tie bekiaušiai vokiečiai,

ką ten tie bekiaušiai vokiečiai, portretas
vat mūsiškiai pamato negražią murziną bobą su kastuvu tai iš karto nušauna, hansams tik mokytis, mokytis ir mokytis

skiep

skiep portretas
pridalino pilietybiu sbrodui is rusijos, balarusijos,tai dabar ant Lietuvos krenta seselis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių