Padegė konteinerius? Teks atsakyti

Už Šilutės plente prie daugiabučių padegtus naujus šiukšlių konteinerius kaltininkas turės sumokėti ne vieną tūkstantį eurų. Kol bus atvežti ir įrengti nauji, gyventojai atliekas turės rūšiuoti ir mesti į kitus arčiau jų namų esančius konteinerius.

Praėjusią savaitę, penktadienio naktį, Šilutės plente, įtariama, buvo specialiai padegti keturi atliekų konteineriai. Tas pats asmuo taip pat išdaužė aikštelėje stovėjusio krovininio automobilio „Volvo FM7“ langą bei prekybos centro langą.

Įvykio vietoje įtariamasis – 57 metų blaivus vyras buvo sulaikytas ir išgabentas į areštinę, įtarimų apie sutrikusią jo psichiką nebuvo. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Dabar svarstoma, ką daryti Šilutės plente gyvenantiems žmonėms, kurie į konteinerius meta atliekas, kadangi iš penkių čia stovinčių konteinerių du apgadinti nepataisomai. Juos antradienio rytą uždengė „Ecoservice“ darbuotojai.

Teigiama, kad konteineriai yra apdrausti.

„Situacija mums nauja, tai pirmas toks incidentas su naujaisiais konteineriais. Geroji žinia yra ta, kad jie apdrausti, ir tikėtina, kad draudimas padengs dalį išlaidų jų atstatymui. Tačiau dar laukiame ugniagesių ir pareigūnų duomenų“, – sakė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro Projektų vadovas komunikacijai Arūnas Liubinavičius.

Arūnas Liubinavičius. Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Darydami kvailystes arba vandalinius nusižengimus, žmonės turėtų suprasti, kad rizikuoja savo reputacija ir pinigine.

Pasak jo, už konteinerių priežiūrą Klaipėdoje atsakingas rangovas „Ecoservice“. Tad jie yra įpareigoti kuo skubiau šiuos konteinerius atstatyti.

„Ne tokia maloni žinia yra ta, kad pas tiekėją, kuris šiuos konteinerius statė, sandėlyje jų nėra. Jie yra užsakyti, tad bus stengiamasi juos pristatyti ir atstatyti kuo greičiau, bet kaip tai išsidėstys laike, dar niekas negali pasakyti. Kitas dalykas – nuostolių kompensavimas. Draudimas neišvengiamai kalbėsis su tuo žmogumi. Kaltininkas turės padengti visus nuostolius. O turint galvoje, kad tai yra naujas, brangus daiktas, šita suma tikrai nebus juokinga. Kaltininkui nebus smagu“, – pažymėjo A. Liubinavičius.

Jis taip pat akcentavo, kad gyvenant technologijų amžiuje ir vykdant nusikalstamą veiką sunku išlikti nepastebėtam, kadangi žmonės turi ne tik išmaniuosius telefonus, bet ir vaizdo registratorius, tad bet kada turimą medžiagą gali perduoti pareigūnams.

„Tad nebaudžiamumas mažėja, darydami kvailystes arba vandalinius nusižengimus, žmonės turėtų suprasti, kad rizikuoja savo reputacija ir pinigine“, – priminė A. Liubinavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių