Ugniagesių pajėgos baigė darbą degusioje Pagėgių bažnyčioje

Ugniagesių pajėgos penktadienį po pietų pasitraukė iš Pagėgiuose degusios bažnyčios.

„Gaisro gesinimo darbai baigti 13.48 val.“, – BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Sonata Kukienė.

Kaip skelbė BNS, bažnyčios stogo gaisras Pagėgiuose ankstų penktadienio rytą užgesintas, tačiau ugniagesiai iki popietės dar budėjo įvykio vietoje.

Per gaisrą nudegė ir sukrito 300 kvadratinių metrų stogo, likęs aplinkui stogas stipriai apdegė.

Ugniagesiai naudojo termovizorių, buvo pakeltas dronas gaisro židiniui nustatyti. Nuo gaisrinio hidranto buvo nutiesta 200 metrų magistralinė linija.

Gaisras kilo ketvirtadienį po pietų, užsidegus bažnyčios stogui, žmonės nenukentėjo, iš maldos namų išnešti vertingi paveikslai, liturginiai rūbai.

Atviros liepsnos nebuvo, tačiau smilko dalis stogo perdangos, bituminė danga.

Kaip BNS sakė parapijos klebonas Kazys Žutautas, apie smilkstantį stogą pranešė jį taisę darbininkai. Anot jo, dėl ko kilo ugnis, kol kas sunku įvardinti, nuostoliai taip pat dar bus vertinami.

Anot jo, visas bažnytines vertybes, įskaitant čia kabėjusius paveikslus, pavyko išnešti laiku, į kleboniją, jos nenukentėjo nei nuo gaisro, nei nuo vandens gesinant gaisrą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Jis sako, kad kol kas mišios bus laikomos gretimoje koplyčioje. Vėliau tikimasi, kad gaisro padarinius pašalinti padės parapijiečiai.

Parapija skelbia, kad Pagėgiuose po Antrojo pasaulinio karo bažnyčios pastatą valdžia nusavino, vėliau nugriovė, paliko tik bokštą, prie kurio pristatytas gaisrinės priestatas. Katalikai kartu su liuteronais meldėsi mūrinėje liuteronų kapinių koplyčioje, kurią 1970 metais padidino.

1994 metais pradėta statyti nauja bažnyčia, 1996 metais užbaigtas montuoti stogas ir tų pačių metų Kalėdų šventėms jau rinkosi tikintieji.

1997 metais bažnyčia pašventinta, nuo 2009 metų pamaldos laikomos ir pačioje bažnyčioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių