Pajūrio gelbėtojams – įtemptos dienos

Antradienis pajūrio gelbėtojams buvo viena įtempčiausių dienų šią vasarą. Šventojoje jie išgelbėjo vaiką, o Smiltynėje skendo trys žmonės, kurie taip pat išvengė tragiškos baigties.

Palangos pajūrio gelbėtojai Šventojoje iš jūros ištraukė 13-metį berniuką, kuris buvo pradėjęs skęsti. Vaikas į jūrą brido neprižiūrimas suaugusiųjų. Tik gelbėtojų budrumas lėmė laimingą šios istorijos pabaigą.

Tą pačią dieną Smiltynėje, paplūdimyje ties taku iš Senosios perkėlos, atgalinė srovė pagavo ir į gelmę pradėjo tempti 16-metį paauglį. Iš Airijos atostogų į Lietuvą grįžęs vaikinas vos liko gyvas. Už tai jis turėtų dėkoti gelbėtojams.

Tiesa, paauglys spėjo gurkštelėti jūros vandens, jo sveikata buvo nekokia, todėl buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, vaikinas išgabentas į ligoninę.

Panašiai atsitiko ir brandaus amžiaus porai iš Vilniaus, antradienį poilsiavusiai Smiltynės paplūdimyje ties taku iš Naujosios perkėlos.

Sutuoktiniai mėgavosi šilto jūros vandens malonumais, kai pajuto, kad atgalinė srovė juos tempia tolyn. Abu bandė gelbėtis, kaip patys išmanė.

Moteriai pavyko pačiai nuplaukti į seklumą ir išbristi į krantą. Jos sutuoktiniui prireikė gelbėtojų pagalbos.

Nors vyras nebuvo pradėjęs skęsti ir vandens neprigėrė, jam prireikė medikų pagalbos – dėl didelio streso kritinę ribą pasiekė jo kraujospūdis. Teko kviesti greitosios medicinos pagalbos ekipažą ir gabenti vyrą į ligoninę.

Pajūrio malonumai šiomis dienomis vilioja daugybę žmonių. Trečiadienį ryte termometrai jau rodė 23 laipsnius šilumos, vanduo sušilo iki 20 laipsnių. Lietuviams tai – tobulas oro ir vandens temperatūros balansas, todėl poilsiautojų paplūdimiuose – daugybė.

Siekiant tobulinti ir derinti visų gelbėjimo tarnybų darbą, vakar Smiltynėje buvo surengtos pratybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių