Po įvykio parduotuvėje aidi linčo teismo šūkiai: siūlė kastruoti, kapoti pirštus

Klaipėdiečiai karštligiškai dalijasi žinutėmis apie incidentą Sportininkų gatvėje. Panika kilo po to, kai dviejų vaikų motina paviešino istoriją, kad kažkoks vyras iš parduotuvės mėgino išsivesti jos atžalas. Linčo teismo kurstytojai siūlė ne tik sulaužyti kaulus nepažįstamajam, bet ir griebtis peilių.

Mama kreipėsi viešai

Pati mažamečių mama viešai pasakojo, kad įvykis fiksuotas penktadienį, apie 21 val.

„Šis vyriškis bandė mano vaikus, 8 ir 6 metų, išsivesti iš parduotuvės, pasiėmęs juos už rankų, sakydamas, kad juos pažįsta. Vaikai buvo sustoję prie saldainių, o tėtis toliau rinkosi prekes, kai viskas įvyko. Ačiū moteriai, kuri viską matė ir priėjusi liepė pasitraukti nuo vaikų“, – viešai teigė mama.

Moteris patikino, kad kreipėsi į parduotuvės, esančios Sportininkų gatvėje, apsaugos darbuotojus.

„Buvau nuėjusi pasikalbėti su apsaugos darbuotoju, jis sakė, kad tą pačią dieną jis (įtariamas asmuo – A. A.) dvi vyresnes mergaites pasiėmęs už rankų norėjo išsivesti, sakydamas, kad tai – jo dukros. Jei čia yra mamos tų mergaičių, atsiliepkite. Viskas fiksuota policijoje vakar. Šiandien ėjome peržiūrėti kamerų, pamatėme jį, iškvietėme policiją. Pareiškimas parašytas. Pasikalbėkite su savo vaikais, gal atsiras tų mergaičių tėvai. Neleiskite vienų vaikų į parduotuvę“, – tokia motinos parašyta istorija per dvi dienas pasidalijo dešimtys tūkstančių žmonių.

Nors įvykis, pasak mamos, fiksuotas penktadienį, mama į policiją kreipėsi kitą dieną, liepos 6-ąją.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Operatyvus valdymo skyriaus duomenimis, tądien bendruoju pagalbos telefonu 112 buvo pranešta, kad liepos 5 d. apie 21.30 val. Klaipėdoje, Sportininkų g., parduotuvėje, nepažįstamas vyras kalbino ir bandė išsivesti du pranešėjos vaikus.

Policija nustatė asmenį, įvykio aplinkybės tikslinamos.

Žiūrint formaliai, vaikai nenukentėjo, tad policija neturi jokio pagrindo veikėjo uždarinėti į areštinę ar reikšti jam kitokias pretenzijas.

Mažamečių motina vėliau papildė savo pranešimą.

„Mes jį pamatėme prie parduotuvės, vaikai iškart pažino ir iškviečiau policiją. Patikrino, sakė, ne vietinis, kažkada buvo vietinis, dabar gyvena rajone, atvyko aplankyti draugų į nakvynės namus“, – pranešė mama.

Asociatyvi Fotolia nuotr.

Siūlė kastruoti, kapoti pirštus

Po išsigandusios mamos kreipimosi netrukus kilo reakcijų banga.

Didžiausią pasigėrėjimą ir palaikymą klaipėdiečiai skyrė vieno vyro komentarui, kuris pareiškė, kad tokį tipą reikia paguldyti ir užpakalį išspardyti.

Šis pasiūlymas suaktyvino diskusiją, nors pati pranešimo autorė pastebėjo, kad tai nėra pats geriausias būdas, o smurtavimas pačiam gali baigtis byla.

Atsirado siūlančių net kastruoti vyriškį, kurio atvaizdu internete jau dalijosi dešimtys tūkstančių žmonių.

Dar vienas klaipėdietis siūlė nukapoti pirštus.

Istorija išsivystė į isteriją – pusė Klaipėdos po paros jau medžiojo nuotraukoje matytą vyriškį, dėvėjusį šortus.

Žino vardą ir pavardę?

Netrukus kažkas pranešė, kad matė jį, besitrinantį prie automobilių stovėjimo aikštelės, dar būta pranešimo, kad matė šį vyrą netoli stadiono.

Atsirado tokių, kurie ėmė fotografuoti veikėją.

O netrukus prie jo prisistatė vienas visuomenininkas, kuris puolė aiškintis su nepažįstamuoju.

Paklaustas, kodėl taip elgėsi, pasipiktinimo sulaukęs vyriškis tikino, kad nežino. Tą vakarą buvo išgėręs.

Į kaltinimą ketinus išprievartauti mažamečius, vyras tik kartojo tą patį.

„Ne, ne, ne, baikit“, – lemeno vyriškis.

„Aš turiu tavo adresą, aš žinau tavo vardą ir pavardę. Jeigu nors vienas vaikas bus nuskriaustas visame mieste...“ – išpyškino visuomenininkas, nebaigęs sakinio, tad ko jis pats tuomet imsis.

Dauguma reagavusiųjų į šią istoriją siūlė griebtis smurto – auklėti kumščiais, suspardyti ar net pakasti miške, siūlyta ir pakarti ant šakos.

Beje, įrašas viešai platinamas ne visas, o iškarpytas, tačiau klaipėdiečiai jį taip pat guviai aptarinėjo.

Ėmėsi vyro medžioklės

Minėtas vaizdo įrašas ir mamos pranešimas visą savaitgalį plito įvairiausiose socialinių tinklų grupėse.

Viena mama pripažino, kad būta dar vieno atvejo, tačiau situacija yra neaiški.

Moteris pasakojo, kad vaikas sakė, jog esą šis vyriškis aikštelėje priėjo ir mergaitėms pasiūlė pinigų. Mama patikino, kad vaikai iškart pabėgo. Tačiau ar tokie liudijimai žinomi policijai, neaišku.

Vyrą policijos pareigūnai apklausė suradę jį besitrinantį tame pačiame Sportininkų gatvės rajone.

Aiškėja, kad vyras net nėra teistas. Labai seniai jis turėjęs administracinę nuobaudą tik už girtavimą viešoje vietoje.

„Pagal nosies kryptį jam jau kažkas sakė, kad taip negalima daryti“, – tokį komentarą apie kreivą vyriškio nosį paliko viena klaipėdietė.

Labai panašu, kad uostamiesčio visuomenė tiek įaudrinta, kad tariamo pedofilo medžioklę gyventojai jau paskelbė patys. Atsirado iniciatorių, kurie siūlė klijuoti minėto žmogaus nuotraukas gatvėse.

Dauguma reagavusiųjų į šią istoriją siūlė griebtis smurto – auklėti kumščiais, suspardyti ar net pakasti miške, siūlyta ir pakarti ant šakos.

Liepos 7-ąją, sekmadienį, gyventojai šį žmogų nufotografavo Klaipėdos rajone, Vydmantų stotelėje, kur jis basas sėdėjo ant suoliuko.

Perspėja dėl kurstymo

Uostamiesčio policija gyventojus perspėja dėl internete plintančių raginimų smurtu susidoroti.

Nuo platesnių komentarų Klaipėdos miesto policijos komisariato atstovai susilaikė, nes renka medžiagą dėl gauto mamos pareiškimo.

Įtarimų sukėlęs pilietis ne tik apklaustas, šiuo metu analizuojami vaizdo įrašai.

Tačiau privačius asmenis, kurie mano turintys įgaliojimus auklėti ar grasinti kitiems, net jei jie ir gali būti padarę nusižengimą, policija perspėja, kad tokie veiksmai gali būti laikomi savivaldžiavimu.

Dienraščio žiniomis, pareigūnai aiškinasi, ar vyriškio veiksmai pažeidė vaikų teises, nes kol kas kitos pažeidimo kvalifikacijos aprašytoje situacijoje nėra nustatyta.

Į įaudrintą visuomenę komentaru kreipėsi ir vaikų mama, primindama, kad ji viešino nutikimą, tikėdamasi išsiaiškinti, ar buvo daugiau nukentėjusių vaikų.

Mama akcentavo, kad ji viešai kreipėsi ne dėl to, jog kas nors pultų susidoroti su įtartu piliečiu, ir situaciją aprašė ne dėl įžeidinėjimų jos pačios sutuoktinio atžvilgiu, esą vyriškai nesugebėjo paaiškinti piliečiui, kad nedera svetimų vaikų kur nors vestis.

Policijos atstovai priminė aršiems sofų ereliams, kad visus komentarus apie šią istoriją pareigūnai skaitė ir įvertins, ar patys komentatoriai neperžengė tam tikrų ribų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Zmogus kuris norejo issivesti is parduotuves vaikus kurie nera jo turetu buti uzdarytas i kalejima uz pasikesinima pagrobti. Toda zmones nebutu pikti. Manau policija ir istatymai nuvyle zmones delto nuotraukos to zmogaus yra platinamos ir tai yra gerai. Vaikus turime apsaugoti.

elena

elena portretas
siaip vaikai jau nemazi tai ka jie neskiria kur ju tevas ar motina rasot visokius briedus astuoniu metu vaika ne taip lengva apgauti arba mamyte keicia daznai tecius

Onė

Onė  portretas
Tegul mamos turi pavadėlius užsienyje plačiai naudojami.nematau nieko blogo,renkantis prekes gali ir nesužiūrėti
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių