Prekybos centruose – eurų viliotojai: naudoja nesudėtingą būdą užsidirbti

Klaipėdoje vėl pasirodė tamsaus gymio užsieniečiai, prekybos centruose ir jų prieigose prašantys pasirašyti po neaiškaus turinio tekstais ir paaukoti pinigų neįgaliems vaikams. Panašūs dalykai kartojasi kasmet.

Panašu, kad svetimšaliai užsuka į uostamiestį pravažiuodami iš Šiaurės Europos valstybių. Klaipėdiečiai pastebėjo, kad būrys tamsesnio gymio žmonių važinėja automobiliais su rumuniškais valstybiniais numeriais.

Šie asmenys naudoja nesudėtingą būdą užsidirbti. Dažniausiai tai daro moterys, jos bruka praeiviams raštą, kuriame kalbama apie renkamus pinigus kažkokiam nežinia kur ir kada neįgaliems vaikams skirtam pastatui statyti.

Netikėtai sustabdyti klaipėdiečiai dažniausiai nenori gaišti laiko, pasirašo po brukamu tekstu ir labai nustemba, kai jų prašoma dar ir pinigų. Vieni ištraukia kupiūrą, kiti ne, bet to, ką gauna per kelias valandas, atvykėliams gana.

Panašią pinigų rinkimo „akciją“ jie pakartoja prie kitų prekybos centrų, o kai pamato, kad vietos žmonės pradeda juos skųsti policijai, neprašyti svečiai dingsta.

Miesto policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė tikino, kad pastaruoju metu policijai apie tokius asmenis dar nebuvo pranešta.

„Noriu patarti paprastą dalyką – jeigu matome, kad prašoma pasirašyti ar suteikti kažkokius savo asmens duomenis, reikėtų būti be galo atidiems, nes nežinia, kur ir kokiais tikslais tie duomenys bus panaudoti. Jei nesame tikri, kad šie asmens duomenys yra saugūs, jų nederėtų atskleisti. Uždrausti tokios veiklos nepavyktų, pareigūnai neturi galimybės patikrinti, ar tų žmonių rodomame tekste rašoma tiesa. Negalime pradėti teisenos vien todėl, kad žmogus bando pateikti melą. Kiekvienas mūsų turime būti labai kritiški ir nesiduoti apgaunami. Jeigu žmonės nepasirašys ir neduos pinigų, o dar ir perspės kitus, šie atvykėliai čia nesustos ir nebandys mulkinti žmonių. Ne tik policija turi ką nors daryti, bet ir žmonės“, – kalbėjo R. Bekėžienė.

Komisariato vadovė teigė, kad sulaukę klaipėdiečių skambučių pareigūnai fiksuoja šią informaciją, bet neturi formalaus pagrindo tokius asmenis sulaikyti ar kitaip drausminti, kol nebuvo padaryta teisės pažeidimų ar žmonės nenukentėjo.

Žinia apie bandymą taip vilioti pinigus, pasak R. Bekėžienės, bus perduota bendruomenės pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O sukčiai valdžios kabinėtuose renka pinigus keldami mokęsčius BEPRASMIŠKAM SVETIMAM KARUI UKRAINOJE...VA KUR TIKRI SUJČIAI IR VAGYS.

O ką pc apsauginiai prie žydrųjų ekranų nosį krapšto?

O ką pc apsauginiai prie žydrųjų ekranų nosį krapšto?  portretas
Tai šie pirma turi sureaguoti į tokių žmonių veiklą. Ar tai ne jų darbo vieta? Pc šmirinėja kai nereik. O kai tokie "biznieriai" padirodo apsauginio pyrst pyrst ir nėra

Ka ka

Ka ka portretas
Rasistinis stripsnis?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių