Kūdikį pro langą išmetusiam tėvui suėmimas pratęstas trims mėnesiams

Klaipėdos apylinkės teismas trims mėnesiams pratęsė suėmimą kūdikio nužudymu išmetant jį per langą kaltinamam jo tėvui, advokatas teigia, kad vyras suvokia, ką padarė, ir gailisi.

Kaip BNS ketvirtadienį informavo teismo atstovai, suėmimo terminas bus skaičiuojamas nuo gruodžio 4-osios.

Anot teisėjos Violetos Balčiūnienės, buvo visiškai tenkintas prokuroro Arūno Saunoriaus prašymas, remiantis nurodytais pagrindais, kad įtariamasis gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų bei gali daryti naujas nusikalstamas veikas.

Bylos duomenimis, įtariamasis anksčiau tris kartus teistas, o išėjęs iš laisvės atėmimo vietos per gana trumpą laiką dukart nusikalto, paskutinis sprendimas už sukčiavimą neįsiteisėjęs. Už pastarąjį nusikaltimą jis buvo nuteistas pusantrų metų laisvės atėmimo.

„Įtariamasis pastovios gyvenimo vietos neturi, nors nurodo, kad gyvena nuomojamame bute, bet jokių nuomos sutarčių, nieko nėra, o akivaizdu, kad pas buvusią gyvenimo draugę po šių įvykių negalės grįžti“, – žurnalistams sakė teisėja.

Advokato Vilmanto Ančiukaičio teigimu, vyras prisipažįsta nusikaltęs, „suvokia, ką padarė, gailisi ir verkė“.

Prisipažino, kad išmetė savo vaiką per langą. Pasakė, kad vienas smūgis buvo į grindis.

„Prisipažino, kad išmetė savo vaiką per langą. Pasakė, kad vienas smūgis buvo į grindis“, – žurnalistams teisme sakė advokatas.

Jo teigimu, po įvykdyto nusikaltimo medikų priežiūroje dėl apsvaigimo buvęs vyras neneigė, kad  nuolat vartojo narkotines medžiagas, tačiau kokią įtaką tai turėjo nusikaltimui, turės atsakyti medikai, atliekantys psichiatrinę ekspertizę.

Prokuroras A. Saunorius teigia gavęs medikų išvadas, tačiau bylos medžiagos nekomentuoja.

„Tai yra tyrimo duomenys, kol vyksta tyrimas, mes jų nekomentuojame“, – teigė prokuroras.

Šioje byloje nukentėjusiąja pripažinta mirusio kūdikio mama.

Mirus Klaipėdoje pro langą išmestam kūdikiui, prokuratūra anksčiau pranešė ikiteisminį tyrimą perkvalifikavusi į nužudymą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas lapkričio 18 dieną, kai prie vieno iš uostamiesčio Laukininkų gatvėje esančių daugiabučių rastas ant žemės gulintis penkių mėnesių kūdikis.

Pirminiais duomenimis, vaiką pro pirmame aukšte esančio buto langą išmetė 1998 metais gimęs tėvas. Vyras sulaikytas įvykio vietoje, tuomet teismas leido jį suimti dviem savaitėms.

Vaikas gydytas reanimacijoje, tačiau Kauno klinikos nurodė, kad kūdikis mirė išsekus gyvybinėms funkcijoms.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deja

Deja portretas
Toks nenusipelno kvepuot

Rici

Rici portretas
Duot virvę,gal susipras ką daryt.

Lauris.R

Lauris.R portretas
Bus tas pats kur ant smiltelės g 8 ir 6 ant stogo buvo uzlipes
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių