Prokurorai pateikė 22 tūkst. eurų ieškinius dėl dviejų Kretingos politikų išlaidų kurui

  • Teksto dydis:

Prokuratūra siekia priteisti nepagrįstai transporto išlaidoms panaudotų per 22 tūkst. eurų išmokų iš buvusių Kretingos rajono tarybos narių Raimundo Puškoriaus ir Mariaus Meškausko.

Viešojo intereso gynimo prokurorai kreipėsi į Plungės apylinkės teismą prašydami Kretingos rajono savivaldybės naudai iš R. Puškoriaus priteisti 12 832 eurus, o iš M. Meškausko – 9 514 eurų, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Prokuratūros atlikto tyrimo duomenimis, praėjusią kadenciją tarybos nario pareigas ėjusiam R. Puškoriui buvo išmokėta beveik 16 tūkst. kompensacija transporto išlaidoms.

Aiškinantis šių išlaidų pagrįstumą, prokuratūra gavo duomenų, kad politikas savivaldybei pateiktais kvitais prašė kompensuoti degalų išlaidas už apie 5,3 karto didesnį kilometražą, nei jis realiai galėjo būti nuvažiuotas.

Anot prokuratūros, R. Puškorius degalų įsigydavo keliskart per dieną, buvo įsigyjami skirtingų rūšių degalai, atsiskaitoma 14 skirtingų mokėjimo kortelių, iš kurių tik dvi priklausė R. Puškoriui, bei 16 skirtingų degalinių nuolaidų kortelių. Degalai buvo pilami ir dėl koronaviruso pandemijos įvesto karantino laikotarpiu.

Taip pat nuo 2019 iki 2023 metų tarybos nario pareigas Kretingos rajono savivaldybėje ėjusiam M. Meškauskui per šį laikotarpį buvo išmokėta 12 150 eurų kompensacija transporto išlaidoms.

Prokuratūra nustatė, kad M. Meškauskas pirko degalus dideliais kiekiais, kartais viršijančiais jo naudoto automobilio bako tūrį. Be to, M. Meškausko savivaldybei pateiktuose dokumentuose buvo nurodyta, kad jis patyrė transporto išlaidas ir karantino metu.

Taip pat, pagal M. Meškausko naudoto automobilio ridą, pasak prokuratūros, nustatyta, kad tarybos narys pateikė savivaldybei dokumentus už beveik dvigubai didesnį kiekį degalų, nei automobilis nuvažiavo per kadencijos laikotarpį.

Pasak prokuratūros, tyrimų metu nustatyti šie bei kiti duomenys leidžia daryti pagrįstą išvadą, kad Kretingos rajono savivaldybė kompensacijas jiems išmokėjo nepagrįstai.

Kaip nurodoma pranešime, Klaipėdos apygardos prokuratūrai pateikė civilinius ieškinius, kuriais išieškotina suma nustatyta iš kompensacijos atėmus tiek, kiek buvę tarybos nariai negalėjo pravažiuoti pagal automobilių ridos duomenis.

Prokuratūra primena, kad savivaldybių lėšų panaudojimo tyrimuose viešojo intereso gynimo prokurorai vertina, ar pinigų sumos tarybos nariui yra išmokėtos teisėtai, o nustatę teisės aktų pažeidimus – kreipiasi su ieškiniu į teismą dėl konkrečių sumų grąžinimo į biudžetą civilinio proceso tvarka.

Generalinės prokuratūros, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių apygardų prokuratūrų Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai apylinkių teismams jau pateikė 11 civilinių ieškinių per 150 tūkst. eurų sumai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip bus dėl Klaipėdos apskrities tarnautojų?

Kaip bus dėl Klaipėdos apskrities tarnautojų? portretas
Yra reikalavimai pagal LR valstybės tarnybos įstatymą, yra reikalavimai nebūti šališkiems, nesumaišyti privačių ir asmeninių interesų, neužsiimu korupcija nei tiesiogiai, nei kaip kitaip. Skandalas dėl išvogtų degalai skirtų viešųjų pinigų yra menkniekis. Patikrinkite, kas apskrities mastu atsakinga už viešųjų pinigų perskirstymą stambiems orojektams ir už strateginį pagrindimą nustatant kryptis, kur tie viešieji pinigai bus skirstomi dešimtmetį į priekį. Konkretizuoti? Prašau. Kaip gali nesveika senyva moteriškė, neturinti net pirmo kurso pirmo semestro studento žinių apie strateginį valdymą, ekonomiką, kitų rūšių išteklių valdymą, finansus ir taip toliau - senyva moteris viso labo su tarybinių laikų santechniko diplomu, kaip gali šitoks asmuo būti atsakingas už lėšų perskirstymo tvirtinimą?o reputacija?Moteris gyvena amoraliai, yra susijusi su senų laikų kaliniu, kuris Klaipėdoje neblogai įsitvirtino suvaidinęs kovotoją už naują valdžią po 1990 m.Serganti, nukvakusi, bet prie lovio.

R

R  portretas
O kaip dėl seimo narių, -- amnestija ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių