Sporto salėje mirusios mergaitės močiutė: nors anūkė vieną kartą nuvirto, jai liepė bėgti toliau

Tauragės rajone, Žygaičių miestelio gimnazijos sporto salėje penktadienį per pamoką mirė paauglė, pranešė vietos policija.

Policijos duomenimis, 10.55 val. Tauragės rajone, Žygaičių miestelio gimnazijos sporto salėje, mirė 2009 metais gimusi mergaitė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Tauragės policijos atstovė spaudai Lina Banienė BNS sakė, kad nelaimė įvyko kūno kultūros pamokos metu, apie tai policiją informavo medikai.

„Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, sporto salėje rastas mergaitės kūnas be išorinių smurto žymių. Pirminiais duomenimis, mergaitė pamokos metu sukniubo, ją bandyta atgaivinti, tačiau nesėkmingai, buvo konstatuota jos mirtis“, –  BNS sakė L. Banienė.

Anot jos, policijos pareigūnai apžiūrėjo paauglės daiktus ir nerado narkotinių medžiagų ar kitų draudžiamų daiktų.

Ir jau kai antrą kartą bėgo iš to nevaliojimo nuvirto ir viskas, tada mirė.

Naujienų portalas „TV3“ remiasi mirusios mergaitės močiutės Ilonos liudijimu, kad jos anūkė per pamoką bėgama sukniubo, tačiau mokytoja jai liepė keltis ir bėgti.

„Ir jau kai antrą kartą bėgo iš to nevaliojimo nuvirto ir viskas, tada mirė“, – sakė ji.

Trylikametės močiutė taip pat tvirtino, kad mokykla tokiems atvejams neturėjo elektrošoko prietaiso. Ji stebėjosi, kad per pamoką sunegelavusiai mergaitei niekas nepasiūlė atsisėsti.

„Jeigu vieną kartą nuvirto, tai kažkas jai buvo, jau reikėjo atsisėsti ar ant suoliuko, ar kažkur, jeigu blogai. Reikėjo kažką daryti, o ne versti toliau bėgti“, – sunkiai emocijas tvardė ji.

Anot „TV3“, Žygaičių gimnazijos direktorė Daiva Gabietaitė nuo komentarų susilaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Pazymas stnesa rugseji o kas gali atsitikt vasari ar gali gyditoha garantuot kad cadari vaiksi tikrso bus sveiki kaip ir rugseji ta pazyma tai tik del juoko jei nori cerst vaika bwgt be perstojo turi ten pat patikrint sirdies darba ir jos kruvi o taip kabinasi i ta pazyma net juokinga darosi o kalta tok MOKYTOJA niekas kitas tok mokytoja vare vsika nugriuvusi keltis ir begt panasi i konclagerio priziuretoja o ne i mokytoja

Anoniminis

Anoniminis  portretas
Neteiskit nesužinojo ekspertizės išvadų, negražu pilti purvą. Pasak visuomenės kalti yra trys,iš pradžių mokytoja paskui mokykla paskui tėvai. Pasak švietimo sporto ministerijos be pažymos mokinys reiškia kad yra sveikas ir gali sportuoti. Ši mergaitė tikrai nebuvo apkūni ar stamboka kaip teigia močiutė.

Tiesa

Tiesa   portretas
Čia nei prie ko mokyklos direktorė, nei prie ko jokios partijos, ar sveikatos ministras.Čia kaltas fizinio lavinimo pamokos pedagogas, kuris vedė tą pamoką ir parkritusį vaiką liepė toliau bėgti.Būtume to vaiko tėvai, tai nieko nekaltintume, o griebtume tą patį pedagogą ir tėkštumę į sieną, į žemę.Nes kitaip nebeįmanoma atsiginti nuo kvailų pedagogų, kaip visuomet kaltų nėra.Fizinio lavinimo, muzikos, dailės pamokos turėtų būti vertinama ne pažymiais, o įskaitymu.Daug žmonių yra gimę, kurie visi negali būti tam sutverti ir turėti gabumų, kad galėtų būti atliktas darbas įvertinamas pažymiais.Čia Švietimo ministerija dar debedirba pagal akmens amžiaus sovietinio laikmečio sukurtas kvailas programas.Pasirodo per daugiau nei 30 metų mūsų Švietimo ministerijos protingieji nieko nesugebėjo savo protu sugalvoti, patobulėti ir pakeisti.Visame vakarų pasaulio mokyklose, šie dėstomi dalykai nėra vertinami pažymiais, o būten vertinama ,,įskaityta".Pažymius pasilikite vertinti sau ponai pedagogai.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių