Sujudimas prie Klaipėdos ir Palangoje: aptikti karo laikų sprogmenys

Pirmadienį Palangoje ir netoli Klaipėdos rasti sprogmenys. Vienas jų aptiktas statant naujų gyvenamųjų namų kvartalą, antrasis – traktoriumi ariant žemę.

Abu sprogmenys rasti panašiu laiku, prieš vidurdienį. Išminuotojai pirmiausiai išskubėjo į Trušelių kaimą, esantį visai netoli Klaipėdos. Traktorių vairavęs vyras sustabdė jį pamatęs metalinį objektą. Ši vieta yra vos už poros šimtų metrų nuo privačių gyvenamųjų namų.

Išminuotojai neužtruko atpažinti, kad radinys – Antrojo pasaulinio karo laikų vokiškas artilerijos sviedinys. 105 mm diametro sprogmuo buvo be sprogdiklio, bet pilnas sprogstamosios medžiagos, todėl priskirtas C kategorijai.

Tai reiškia, kad objektą galima transportuoti į sunaikinimo vietą.

Maždaug po 20 minučių kiti išminuotojai išskubėjo į Palangą, kur Eglių gatvėje esančioje statybų aikštelėje darbininkai rado karo laikų sprogmenį.

Tai buvo taip pat Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmuo – sovietinė 82 mm diamentro minosvaidžio mina su sprogmeniu ir sprogstamąja medžiaga.

Abu šie praėjusio karo reliktai tą pačią dieną susprogdinti P.Plechavičiaus poligone Rimkuose. Pagal paskelbtą planą „Skydas“ išminuotojams talkino policininkai, ugniagesiai ir medikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai va

Tai va portretas
Kodel grazulis ten bastesi ir paskui sprukdamas i maxsimos maiseli pridejo.teroristas,ne kitaip.gargzdu bobutes skelbkit paieska
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių