Sukčiaus auka teisingumo nesulaukė

Keistos ir net mįslingos istorijos, ištikusios vieną žmogų, tebesitęsia ir po jo mirties. Neįgalų vyrą apgavęs tariamas socialinis darbuotojas pardavė ligoto asmens butą, o atpildo sulaukė tik po trejų metų nuo aukos žūties.

Dirbo be išeiginių

Iš Rytų Lietuvos kilęs 58-erių Jonas Vingilis nuo 2012 m. gruodžio ilsisi gimtajame Utenos rajone. Šio žmogaus likimas toks liūdnas, kad sunku ir suprasti, kaip jis galėjo pakelti tiek neteisybės.

Pirmadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį sukčiavimu apkaltintam 53 metų Anatolijui Golubevui.

Šis vyras poliklinikoje neįgaliam J.Vingiliui prisistatė esąs socialinis darbuotojas, įgijo jo pasitikėjimą bei pasiglemžė butą.

Iš Aukštaitijos kilęs J.Vingilis ilgą laiką gyveno Klaipėdoje, čia jis buvo sukūręs šeimą, dirbo mėsos kombinate išpjaustytoju. Kai įmonė žlugo, vyras iškeliavo laimės ieškoti į Airiją.

Tada jo žmona jau buvo mirusi, vaikų pora nesusilaukė, tad uostamiestyje vyro niekas nebelaikė.

Trejus metus vyras lenkė nugarą be išeiginių, taupė pinigus baltesnei duonai Lietuvoje, tačiau likimas jam atsuko nugarą.

Po traumos tapo neįgalus

Padirbėjęs užsienyje vyras turėjo planų grįžti į Klaipėdą, čia jo laukė draugė, pora ketino kartu gyventi.

Viskas taip, ko gero, ir būtų atsitikę, tik sutrukdė Airijoje J.Vingilį ištikusi nelaimė – važiuojantį dviračiu jį partrenkė ir sunkiai sužalojo automobilis. Vyrui lūžo kaukolė.

Po šios avarijos jis išgyveno sudėtingą operaciją, kelis mėnesius gydėsi ir galiausiai grįžo į Lietuvą, bet jau be sveikatos ir pinigų.

Klaipėdoje J.Vingilis turėjo vieno kambario butą. Porą mėnesių pasisvečiavęs pas brolį gimtinėje jis, tada jau pirmos grupės invalidas, atvažiavo į uostamiestį.

Dėl patirtos traumos vyras smarkiai pasikeitė – sunkiai rinko reikiamus žodžius, sutriko elgesys, kartais prarasdavo atmintį, kartais jį ištikdavo epilepsijos priepuoliai. Medikai konstatavo, kad J.Vingilis yra tik 20 proc. darbingas.

Būtent tokios būklės buvo šis vyras, kai gydymo įstaigos koridoriuje susipažino su menamu socialiniu darbuotoju A.Golubevu.

Dingo su pinigais

Kažkokiais būdais netrukus A.Golubevas apsigyveno pas neįgalų vyrą.

Praėjo visai nedaug laiko, kai nepažįstami žmonės J.Vingilį pradėjo krapštyti iš jo paties vieno kambario buto. Jie tvirtino nusipirkę šį būstą.

Paaiškėjo, kad J.Vingilis pasirašė dokumentą, kuriuo įgaliojo A.Golubevą 10 metų tvarkyti, valdyti ir naudotis visu jo turtu.

Vos po šešių dienų po oficialaus šio dokumento patvirtinimo pas notarę butas buvo parduotas, o jo tikrasis šeimininkas J.Vingilis pasirašė paskolinąs A.Golubevui 40 tūkst. litų.

Kur dingo dar 18 tūkst. litų, gautų pusvelčiui pardavus būstą, neaišku, savininko banko sąskaitoje po sandorio neatsirado nė lito.

Po šios aferos A.Golubevas dingo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Pažinojau Jonuką dar nuo jaunystės laikų Utenoje.Gyvenime jam teko dar anksčiau sunkių išbandymų patirti , bet kaip matome neprarado pasitikėjimo žmonėmis, tik gaila, jo sutiktųjų žmonėmis negalima vadinti. O mums reikėtų padaryti išvadas , kad negalime būti abejingi , ir dažniau kreipkimės į teisėsaugą naktį pamatę besišlaistančius. Vieniems jie gal padės, kitus areštuos.

:)

:) portretas
Žinokite jau niekuo mūsų nenustebinsite :) Nei brudais, nei teisėsauga... Beprasmė rašliava ....

gerai čia

gerai čia portretas
"žadėjo šią sumą kada nors atiduoti". Atspėkit
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių