Teismas panaikino G. Filipavičiui skirtą baudą

Vaiko pagrobimu Kaune įtariamam Gediminui Filipavičiui teisme pavyko atsikratyti policijos skirtos 80 eurų baudos už mini ekskavatoriumi keltą triukšmą ir taip sukeltus nepatogumus kaimynams.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai penktadienį policijos nutarimą, kuriuo G. Filipavičius buvo nubaustas, panaikino.

Teisėjas Alvydas Rimkevičius paskelbė, kad G. Filipavičiui policijos inkriminuotas administracinio nusižengimo straipsnis numato atsakomybę už šauksmus, švilpimą, garsų dainavimą, grojimą muzikos instrumentais gatvėse, aikštėse, parkuose ir kitose viešose vietose.

„G. Filipavičiaus vykdyti miško darbai su ekskavatoriumi nepatenka į pirmiau nurodytų veiksmų sritį, nes ši veikla negali laikoma nei grojimu, nei priskiriama kitiems triukšmą keliantiems veiksmams, pavyzdžiui, garsiai leidžiamai muzikai. Tai nelaikytina triukšmą keliančiu veiksmu, kuriuo būtų trikdoma asmenų ramybė, poilsis ir darbas, nes jo paskirtis yra konkrečios ūkinės veiklos atlikimas, o ne triukšmo skleidimas“, – paskelbė teismas.

G. Filipavičiaus vykdyti miško darbai su ekskavatoriumi nepatenka į pirmiau nurodytų veiksmų sritį.

Teisėjo manymu, policija G. Filipavičiaus veiksmus galėjo įvertinti pagal kitą administracinio nusižengimo kodekso straipsnį, susijusį su Triukšmo valdymo įstatymo valdymu ir pažeidimu.

Kauno apylinkės teismo nutarimas dar gali būti skundžiamas.

Policija vyrą kaltino tuo, kad pernai, rugpjūčio 27 dieną, Kauno rajone, Karmėlavos seniūnijoje, G. Filipavičius dirbo su mini ekskavatoriumi prie pat daugiabučio namo, kėlė vibraciją ir triukšmą, taip galėjo būti trikdoma šalia gyvenančių asmenų ramybė ir poilsis.

Šioje administracinėje byloje, kaip ir baudžiamojoje byloje, teismas buvo paskyręs stacionarinę psichiatrijos ekspertizę. Kaip buvo paskelbta per posėdį, ji nustatė, kad G. Filipavičius galėjo ir gali suprasti bei valdyti savo veiksmus, gali būti apklausiamas.

G. Filipavičius skunde rašė, kad su policijos nuobauda nesutinka, tik esą viena moteris buvo priešiškai nusiteikusi prieš jo vykdomus darbus, kiti asmenys esą skundų nerašė, todėl prašo panaikinti policijos nutarimą.

Vyras teismui pasakojo, kad byloje minimų įvykių metu dirbo su išnuomotu ekskavatoriumi ir lygino sklypo paviršių, nes jis buvo kreivas ir nelygus.

Pasak G. Filipavičiaus, jo išnuomotas ekskavatorius buvo mažas, 7,5 kW galingumo.

G. Filipavičius pasakojo, kad dirbo jam priklausančiame sklype, buvo parengtas projektas keliukui, jis norėjo įsirengti pravažiavimą per sklypą išilgai, todėl išpjovė medžius miške, miškas yra jo nuosavybė, jis buvo gavęs leidimą kirsti mišką.

Jis sakė dirbęs tik dvi dienas ir ne viską spėjęs padaryti. Vyras mano, kad ten, kur gyvena skundą parašiusi moteris, neturėjo girdėtis triukšmo, negalėjo trukdyti.

Tuo metu dėl keliamo triukšmo į policiją kreipusis moteris mano, kad G. Filipavičius teisingai nubaustas.

„Neteisinga sakyti kad garsas nestiprus – jeigu garsas nebūtų didelis, nebūtų stovėjusi minia. Juk ryte reikia keltis į darbus, vaikams į mokyklas. Policija buvo atvykusi, sakė, iki kada galima dirbti, bet jis nereagavo. Buvau priėjusi prie jo, sakė eik tu (keiksmažodis)“, – teisme pasakojo Karmėlavos gyventoja,

Per posėdį taip pat buvo peržiūrėtas minėtos Karmėlavos gyventojos darytas vaizdo įrašas. Jame matyti, kaip mažas ekskavatorius dirba miške ir nuolat važinėja pirmyn ir atgal.

ELTA primena, kad Kauno apylinkės teismas iš viso buvo gavęs tris skundus dėl G. Filipavičiui policijos paskirtų nuobaudų per konfliktus su kaimynais. Vienoje byloje jo skundas dėl 80 eurų baudos buvo atmestas ir ši nutartis įsiteisėjo. Šioje byloje jis nubaustas už viešosios rimties trikdymą, kai pernai, rugpjūčio 26-osios vakarą, apie 19.30 val., traktoriumi Karmėlavoje rovė kelmus ir taip trikdė aplinkinių gyventojų poilsį bei ramybę.

Birželio 14 dieną Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai paliko galioti policijos nutarimą skirti G. Filipavičiui 85 eurų baudą už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą.

„Byloje neginčijamai nustatyta, kad pareiškėjas Gediminas Filipavičius administraciniame kaltinime nurodytu laiku išplūdo necenzūriniais žodžiais nukentėjusiąją, ją įžeidinėjo, asmens veiksmai buvo pakankamai intensyvūs, truko kurį laiką, aplinkiniai dėl to pasijuto nemaloniai, buvo šokiruoti, taigi buvo pažeista viešoji tvarka ir žmonių rimtis“, – konstatuota teismo nutartyje.

Įtariamas mergaitės pagrobimu

ELTA primena, kad sausio mėnesį policijai pavyko rasti Kaune dingusią mergaitę, kuriuos paieškoms buvo sutelktos gausios savanorių ir pareigūnų pajėgos. Mergaitę įtariamas 42 metų pagrobėjas G. Filipavičius laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas. Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

Rasta mergaitė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų.

Vasarį į Kauno apylinkės teismą dėl kitos bylos atvežtas G. Filipavičius teigė pagrobti mergaitės Kaune nenorėjęs.

„Nenorėjau grobti, netyčia“, – tada sakė G. Filipavičius.

Vyras, paklaustas, ar mažametė prašė ją paleisti, teigė, kad mergaitė to prašė, bet esą „buvo sudėtinga“ situacija ir jis negalėjo jos paleisti, nors norėjo.

„Sudėtinga situacija buvo, daug žmonių aplink buvo“, – kalbėjo G. Filipavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O idiotai,

O idiotai, portretas
Po Kauną lakstatys dieną-naktį su staugiančiomis ,,pirdomis,, -nepakaltinami?

Bananalandas

Bananalandas portretas
Uz medziu kirtima i kaliuze, uz 10 azuoliuku prievartavima kelione i dubaju.

viskas aišku

viskas aišku portretas
triukšmą keliantis garsas yra mūsų kaimyno knarkimas už sienos. Ekskavatoriukas nekelia jokio triukšmo.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių