Ugniagesiai gelbėjo lede įstrigusius gyvūnus

Palangos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams buvo pranešta, kad šalia S. Nėries gatvės esančiame Rąžės upelyje skęsta stirna.

Atvykę į įvykio vietą ugniagesiai gyvūną ištraukė iš upės ir iškvietė gyvūnų globos specialistus.

Nusilpusią ir sušalusią nelaimėlę ugniagesiai parsivežė į gaisrinę. Stirna nebijojo ir nebėgo – ramiai gulėjo ant grindų, apklota šiltu užklotu.

Po kurio laiko atvykę gyvūnų globos atstovai stirnaitę išsivežė, apžiūrėjo. Jau greitu metu ji turėtų būti paleista namo – atgal į gamtą.

Dažniausiai vandens telkiniuose įstringa gulbės, bet būna ir kitų gyvūnų – briedžių, šunų, stirnų, ančių.

Pernai gruodžio pradžioje Žardės tvenkinyje Klaipėdoje buvo rastos dvi negyvos gulbės. Šiemet tokių pranešimų neužfiksuota.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai tąkart spėjo, kad tai galėjo nutikti dėl šalčio arba paukščių gripo.

Ugniagesiai gelbėtojai gyvūnus gelbsti visoje Lietuvoje. Atšalus orams ypač padaugėja pranešimų dėl lede įstrigusių gyvūnų.

Pagalba: krante atsidūręs briedžiukas ugniagesių buvo palydėtas į mišką. "Facebook" paskyros "Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba" nuotr.

Kiek toliau nuo Klaipėdos, viename kaime ugniagesiai gavo pranešimą iš aplinkos apsaugos agentūros darbuotojo apie gulbę, kuri skrisdama virš Nemėžio tvenkinio kliudė trosą, susižeidė ir gulėjo ant ledo.

Atvykus gulinti gulbė pastebėta apie 70 m nuo kranto. Panaudojus gelbėjimo roges nusigauta iki vietos, sužeistas paukštis pargabentas į krantą ir perduotas gyvūnų globėjui.

Prienų rajone įlūžus ežero ledui vandenyje atsidūrė šuo.

Įvykių suvestinės duomenimis, atvykus gyvūnas buvo matomas ežero paviršiuje apie 20 m nuo kranto. Panaudojus gelbėjimo roges ir virvę gyvūnas buvo išgelbėtas.

Prieš kelias dienas Visagine įlūžęs ant ledo buvo rastas ir briedžiukas.

Buvo gautas pranešimas, kad ant Visagino ežero ledo slidinėja briedžių jauniklis. Baimintasi, kad jis neįlūžtų.

Atskubėjus ugniagesiams gelbėtojams, jis jau negalėjo pakilti nuo ledo, todėl teko jį tempti į krantą.

Atsidūrusį krante briedį ugniagesiai gelbėtojai palydėjo į mišką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal jau

Gal jau portretas
ikurkite zoogaisrine,kuri ir gelbetu kates is medziu ir varles is balu!? Juk taskomi pinigai,kuriu paskui pritruksta pagalbai zmonems,paciu gaisrininku algoms,saugai ir technikai!

Ela

Ela portretas
Ypač šiemet prasidėjo graži žiema , pakolkas nešalta, medžiai apšerknyję žmonėms džiugu ...bet labai gaila kenčiančių gyvūnėlių .Ne tik vandenyje skęsta ledui įlūžus , bet ir atėjo baltasis badas.. Ramina tas ,kad yra gelbėtojai, kurie atlieka sudėtinus gelbėjimo darbus. Ačiū jiems už suteiktą pagalbą gyvūnams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių