Iš vaikų darželio maistą vogė virėjos

Dvi Klaipėdos darželio-mokyklos "Inkarėlis" virėjos buvo sučiuptos vagiančios darželinukams skirtą maistą. Nesąžiningoms virėjoms policija paspendė spąstus, moterys įkliuvo dar neišaušus.

Dvi Klaipėdos darželio-mokyklos "Inkarėlis" virėjos buvo sučiuptos vagiančios darželinukams skirtą maistą. Nesąžiningoms virėjoms policija paspendė spąstus, moterys įkliuvo dar neišaušus.

Pirmadienio rytą uostamiesčio pareigūnai dar prieš 7 valandą ryto įsitaisė darželio "Inkarėlis" kieme. Pareigūnai turėjo informacijos, kad šios įstaigos virėjos gali naudotis tuo, kad dirba virtuvėje.

Anonimas buvo pranešęs, kad virėjos vagia maistą, produktus namo veža savo automobiliais.

Netrukus Klaipėdos miesto policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Šiaurinės policijos nuovados pareigūnai išvydo vienos virėjų automobilį, išsukantį iš darželio kiemo.

Paaiškėjo, kad moteris bandė išvežti maisto produktų. Virėjos automobilio salone rastas maišelis, kuriame buvo 3 pieno pakeliai, kopūstas ir pakelis košės.

Tęsdami tyrimą policijos pareigūnai patikrino darželio teritorijoje stovėjusį automobilį, kuris priklausė kitai virėjai. Automobilio salone taip pat rasta maisto produktų: 3 pakeliai pieno, batonas, pakelis košės, pomidorų padažo, pieniškų dešrelių.

Maisto produktai iš nesąžiningų virėjų paimti ir sugrąžinti darželio auklėtiniams. Dėl smulkaus svetimo turto pagrobimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Darželio direktorė Rima Savva prisipažino, kad ją ištiko šokas, išvydus policijos pareigūnus jos kabinete.

"Pirmą kartą per visą mano darbo praktiką nutiko toks nemalonus dalykas. Kol kas vyksta tyrimas, lauksiu, kol jis bus baigtas, tik tuomet aiškinsimės, ar šios darbuotojos gali čia dirbti", – tikino R.Savva.

Tai ne pirmas kartas, kai policijai įkliūva tokių įstaigų virėjos.

Esą sučiuptos darbuotojos mėgino teisintis, kad dešreles jos atsinešė iš namų, nes ketino papusryčiauti.

"Tačiau aš pasakiau, kad nematau jų įsigijimo čekio. Tiesa, pirmadienį pieniškų dešrelių nebuvo ir valgiaraštyje", – pasakojo direktorė.

Šios ugdymo įstaigos auklėtinių tėvai niekuomet nesiskundė dėl vaikų maitinimo. Esą kaip tik buvo sulaukta pagyrų. Į vaikų racioną įtraukti vaisiai, vaikai juos valgo kasdien, tris kartus per savaitę geria sulčių. Ugdytiniai maitinami tris kartus per dieną.

"Vienai virėjai – per 50, kitai – per 40 metų. Abi jos parašė pasiaiškinimus, atsiprašė, prisiekė, kad tai nepasikartos, tačiau paaiškinti, kodėl taip darė, nesugebėjo", – tikino įstaigos vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
Gal galiojimas maisto buvo pasibaigės, Tai toks maistas juk išmetamas. Gal moterys katinui arba šuniui tą maistą vežėsi

Juozas

Juozas portretas
StatybininkasTikriausiai vagia. ? Teveliai pasidomekit darzelio Azuoliukas Kaune vireju nutukimo priezastimi ir tusciu tasiu atejimo ir pilnu kelione i namus

nejau

nejau portretas
dar kazkam naujiena juk senai vagia tokio darzelio nerasit kur nevagia
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių