Vairuotojų tykojo juodasis ledas: vienoje vietoje – mažiausiai trys avarijos

Pirmadienio rytą į Klaipėdą važiavę vairuotojai stebėjosi, kad jų tykojo itin slidi kelio danga, nors lauke buvo du trys laipsniai šilumos. Vienoje vietoje beveik vienu metu fiksuotos mažiausiai trys avarijos.

Kelyje Dovilai–Jakai, ties miškeliu šalia karjerų, į griovį nuvažiavo visureigis „Jeep“. Kelias buvo toks slidus, kad mašina vertėsi ant stogo.

Mašinos savininkas Nerijus tikino, kad avarija dar laimingai baigėsi. Mašina drausta „Kasko“ draudimu, viliasi, kad išskirtinį automobilį pavyks sutaisyti.

„Šiame kelyje mažiausiai trys avarijos nutiko. Man kyla klausimas – kodėl kelininkai taupo žmonių turto ir gyvybių sąskaita?“ – retoriškai klausė vairuotojas.

Kai pro šalį važiavę vairuotojai mėgino pagelbėti visureigio savininkui, tuo metu šioje vietoje dar nebuvo kitų avarijų.

Tačiau už dešimties minučių kiek tolėliau į griovį nulėkė kita mašina.

Raudonos spalvos džipą, atsidūrusį griovyje, turėjo matyti pro šalį važiavęs „Toyota“ automobilio ekipažas.

Mašina judėjo Dovilų link ir posūkyje taip pat nulėkė nuo kelio.

„Kai išvydau „Toyota“ automobilį, mėginau pristabdyti, bet pajutau, kad mašina čiuožia. Vos vos judėdamas pravažiavau tą ruožą. Neįtikėtina, bet tuo metu buvo du laipsniai šilumos“, – pasakojo pirmadienio rytą tuo pačiu keliu važiavęs vairuotojas.

Dar vienas automobilis į griovį nuskriejo Nemirsetos kelyje.

Čia taip pat vairuotojai pastebėjo, kad kelio danga itin slidi, nors vyravo teigiama temperatūra.

Specialistai įspėja, kad ten, kur susidaro juodojo ledo ruožas, asfaltas būna tamsesnis nei įprasta kelio dangos spalva.

Vienas patarimų, kuris padeda nustatyti, ar yra juodojo ledo: verta atidžiai stebėti priekyje važiuojančių automobilių padangas. Jeigu kelio paviršius blizgus, tačiau nuo padangų tyška vanduo, vadinasi, yra tikimybė, kad juodojo ledo nėra. Tai reiškia, kad kelias iš tiesų yra šlapias.

Tačiau pajutus, kad automobilio vairas yra tarsi atsilaisvinęs, vertėtų sumažinti greitį, nes yra didelė tikimybė, kad kelias labai slidus.

Instruktoriai tokiu atveju pataria, kaip reikėtų stabdyti. Reikia stengtis sumažinti greitį ir stabdyti varikliu, t. y. palikti įjungtą pavarą ir patraukti koją nuo akceleratoriaus pedalo. Ypač svarbu laikyti vairą tiesiai.

Kartais apie pavojų įspėja ir pastebimai lengvesnis ratų riedėjimas. Dažniausiai riedėjimą galima girdėti ar jausti, tačiau užvažiavus ant juodojo ledo, transporto priemonė pradeda tyliau ir lengviau riedėti, nes prarandamas sukibimas su kelio danga.


Šiame straipsnyje: avarija LTjuodasis ledasslidus keliasavarijosKlaipėdos rajonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Be abejonės kelininkai turėtų žiūrėti prognozes ir pasirūpinti barstymu dar preiš galimas šalnas. Bet ir patys vairuotojai turėtų stebėti aplinką. Nežinau ar dabar mokyklose instruktoriai bent kiek papasakoja apie tokius dalykus kaip kelio būklės patikrinimas važiuojant nedideliu greičiu švelniai paspaudus stabdį ? Jeigu automobilis pradeda stabdyti, galima kiek kiečiau paspausti stabdį. Tuomet įsitikini ant kiek yra slidu. Lygiai taip pat nežinau ar aiškina, kad visada geriau yra spausti stabdžio pedalą ne iškart "iki dugno" , o prieš mažinant greitį iš pradžių labai trumpai, paskui dar kartą kiek ilgiau ir tik paskui galima stabdyti. Tokiu būdu išvengsite ne tik galimo slydimo, bet ir įspėsite paskui važiuojančius, kad jūs mažinate greitį. O dabar kaip ? Važiuoja, prieš posūkį ar sustojimą spaudžia stabdį ir tik po to rodo posūkio signalą. Instruktoriai, aiškinkit savo mokiniams, kad [posūkio signalas turėtų įspėti apie numatomą stabdymą, o ne konstatuoti posūkio faktą.

kiaušas

kiaušas portretas
asilams ne kokia druska pades,kuo šakarnesnis vežimas tuo greičiau griovyj atsiduria

PSD akcizai keliu mokestis

PSD akcizai keliu mokestis  portretas
TA mokestis auto draudimo mokestis....i dar keliu prieziurai negana ... pinigu truksta ? tai ok...kelkit keliu mokesti kelkit akcyzus...varykit nax kainas iki kosmoso ka tikrai uztektu okybiskoms paslaugoms... mes pinigus mokam mes norim kokybisku paskolu... kamera radaras ir mentas trikojis kas 2 kilometrai a va kad kelia ties posukiu nors smeliu pabarstyt slabo.... ner pinigu siupeliuj... ner pinigu smeliuj...ner smelio....lietuviskas verslingums viskas tam kad kainas sukelt .... uztat ir dauzomes... uztta tiltai ir griuva... dirbi darba dirbk kokybiskai a jei nesugebi nenori negali klizma tau i tebunie bankrotas....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių