Apie jauno vyro mirtį sporto salėje – daugiau detalių: jautėsi nekaip, žadėjo ilgai nežaisti

  • Teksto dydis:

Panevėžyje žaisdamas krepšinį netikėtai mirė vos 23-ejų vyras. Jis nebuvo profesionalus sportininkas, tačiau į mokyklos salę ateidavo vakarais sportuoti. Liudytojų teigimu, vyras prasitarė, kad jaučiasi nekaip, todėl žais neilgai. Bet žaidė, žaisdamas sustodavo, net pritūpdavo, kol ištiko mirtis, pranešė LNK.

Draugai jį gaivino, o po septynių minučių atskubėję medikai jauną vyrą rado jau ištiktą klinikinės mirties.

„Jis jau atėjo blogai jausdamasis. Jis tiesiog blogai jautėsi atėjęs. Kaip aplinkiniai sakė, pats teigė, kad dar vieną kartą pažais ir eis namo“, – kalbėjo Panevėžio greitosios medicinos pagalbos tarnybos vadovė Rūta Ramoškienė.

Liudytojų pasakojimu, žaisdamas krepšininkas ne kartą buvo sustojęs, pritūpęs, bet veiksmo nenutraukė ik tol, kol krito.

„Gavome pranešimą, kad žmogus be sąmonės ir galimi traukuliai“, – sakė R. Ramoškienė.

Vyrą kolegos krepšininkai gaivino iškart, klausydami dispečerių nurodymų telefonu, kol per septynias minutes prisistatė greitoji.

„Jis klinikinės mirties, tiesiog brigada perėmė gaivinimą, tęsė gaivinimą. Jis brigados buvo gaivintas apie 40 minučių“, – teigė R. Ramoškienė.

Anot Velžio gimnazijos direktoriaus, bendruomenė sukrėsta, nes jaunas žmogus mirė gimnazijos salėje, kurioje sportuoja ne tik vaikai.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Vyksta treniruotės klubų arba bendruomenės žmonių, šitą veiklą organizuoja sporto metodininkas. O mokykla tik sutartį sudaro“, – aiškino Velžio gimnazijos direktorius Rimtas Baltušis.

Staigią jauno žmogaus mirtį tiria ekspertai, todėl prielaidos tegali būti prielaidomis.

„Mūsų turimais duomenimis, kiek pavyko išsiaiškinti, jis sirgęs širdies kraujagyslių ligomis, pas kardiologus vaikščiojo, vaistus vartojo“, – sakė R. Ramoškienė.

Kardiologai sako, kad širdies ligos nėra nuosprendis sportui. Bet sportuoti reikia tik pasitarus su medikais, sporto specialistais.

„Kokio intensyvumo turi būti sportas, kaip dažnai galima sportuoti, kokie turi būti nerimą keliantys simptomai, galbūt nutraukti sportą, kaip dažnai pasitikrinti sportuojant“, – kalbėjo kardiologas dr. Tomas Vasylius.

Pasak daktaro, širdies ligos tikrai būdingos ne tik vyresnio amžiaus žmonėms. Neretai jos būna įgimtos.

„Sportas – tai vis tiek stresas organizmui. Todėl įvairios ligos, tas pats peršalimas reiškia, visą laiką labai gerai įvertinti, ar esi gerai pasveikęs po elementaraus peršalimo, gal buvo temperatūros, daug išprakaitavimo, tai tada reikia atsigauti ir pradėti sportuoti“, – sakė dr. T. Vasylius.

Aiškėja, kad tos pačios mokyklos salėje per krepšinį mirė jau antras žmogus. Panašiu metu žiemą prieš trejus metus po dviejų kėlinių per rungtynių didžiąją pertrauką krepšinio aikštelėje irgi staiga mirė miesto klubo narys, 36-erių krepšininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va,va

Va,va portretas
išlindo vienas marmalinis antivakseris ,į celofaną supakuotas pusprotis...

elena

elena portretas
kaliausias jis pats zinojo kad serga tokia liga o aplinkiniai iegi kalti mate kad jam blogai stoja ir stoja reikejo neleisti zaisti o kviesti medikus

Anonimas

Anonimas portretas
Sportas- sveikata ! Nori būti senatvėje invalidas be sanarių- eik žaisti krepšinį. Invalidumas garantuotas, jei iki to nenugaiši...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių