Per avariją išsiliejęs dyzelinas Nerimi nuplaukė iki Elektrėnų

Avarijos metu Vilniuje išsiliejęs dyzelinis kuras Nerimi nuplaukė iki Elektėnų. Trečiadienį Savanorių prospekte apie 15 val. susidūrus krovininiam automobiliui ir benzinvežiui, iš pastarojo išsiliejo apie 6 tonos dyzelinio kuro.

Dėl avarijos buvo sutrikęs eismas Savanorių prospektu, ugniagesiai gelbėtojai avariją likvidavo specialiomis putomis.

Dalis teršalų pateko į Nerį.  Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Visuomenės informavimo ir analizės skyrius portalui diena.lt  pranešė, jog šiandien  7 val. 50 min. Neries upėje pastebėtos  teršalų dėmės. 9 val. 10 min. atvežta 80 absorbuojančių bonų teršalų surinkimui, nuo 10-os val. vyksta naftos produktų surinkimas ir žvalgyba 7 km žemyn upe.

Bendrovė „Ginda“ taip pat gali pateikti dar 60 absorbuojančių bonų. Teršalai paplitę ties Panerių kaimu, netoli Elektrėnų.

Po avarijos į Neries upę per lietaus vandens surinkimo sistemą, pirminiais duomenimis, pateko nuo dviejų iki trijų tonų teršalų.

„Jau dabar akivaizdu, kad ši žala yra didelė“, – sakė Aplinkos ministerijos Aplinkos apsaugos agentūros Avarijų valdymo ir prevencijos skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas.

Pasak jo, žalą turės atlyginti avarijos kaltininkai.


Šiame straipsnyje: avarijateršalaiNeris

NAUJAUSI KOMENTARAI

qq

qq portretas
ir kaip ten ta Neris i Elektrenus plaukia?....matyt geeeeros kanapes is vakaro buvo :D:D:D

Jo

Jo portretas
Tikrai nesuprantu kaip pro tuos Elektrėnus Neris teka. Na kažkaip neteko pastebėti, o gal toks mažas upeliukas, kuris pradingsta Elektrėnų mariose. Šiaip prieš rašant reikėtų pasidomėti kur tą Neris teka, o tai gaunasi visiškas marazmas.

Kas čia kuo domėjosi

Kas čia kuo domėjosi portretas
Paneriai – kaimas Elektrėnų savivaldybėje, kairiajame Neries krante, prie vienos iš Neries kilpų. Kas yra?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių