Dujotiekio liepsna Pasvalio rajone nuslopinta, gyventojai gali grįžti namo

Dujotiekio liepsna Pasvalio rajone vėlų penktadienio vakarą buvo nuslopinta.

„Incidento metu užsidegusios dujos po maždaug 4 valandų nustojo degti“, – rašoma Lietuvos gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorės „Amber Grid“ pranešime.

Gelbėjimo darbų vadovo sprendimu evakuoti gyventojai gali grįžti į gyvenamąją vietą, skelbia Pasvalio rajono savivaldybė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Žilinskas BNS sakė, kad, pirminiais duomenimis, buvo evakuota apie 80 žmonių.

„Šiuo metu dalis pajėgų grįžta į tarnybos vietas, bet bus budima kurį laiką“, – BNS sakė jis.

Į įvykio vietą buvo atvykusios aštuonios autocisternos, jos tiesioginių gesinimo darbų neatliko.

Departamento atstovai taip pat patvirtino, kad nei sprogimo, nei kilusio gaisro metu žmonės nenukentėjo.

Kaip anksčiau sakė Pasvalio rajono savivaldybės administracijos direktorius Povilas Balčiūnas, netoli sprogusio dujotiekio gyvenantys Pasvalio rajono gyventojai daugiausia išvyko nuosavais automobiliais.

Panevėžio policija apie 17 val. gavo pranešimą, kad Pasvalio Vienkiemių kaime, Joniškėlio gatvėje, sprogo dujotiekio vamzdis, jis dega atvira liepsna, siekiančia apie 50 metrų aukštį.

Incidento priežastis aiškinasi Lietuvos gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorė „Amber Grid“, jos magistraliniame dujotiekyje ir buvo įvykęs sprogimas.

Pasak bendrovės, incidento vietoje dujų perdavimo sistemą sudaro du lygiagrečiai į Latvijos pusę einantys dujotiekiai. Incidentas įvyko viename iš jų, kitas dujotiekis nebuvo pažeistas. Dujų tiekimas pažeistu dujotiekiu buvo nedelsiant nutrauktas, ugnis degė kol išdegė vamzdyno atkarpoje buvusios dujos.

Pasvalio rajono ir kitiems Šiaurės Lietuvos vartotojams dujų tiekimas užtikrinamas lygiagrečiai įrengtu dujotiekiu. Tą patį vakarą buvo atnaujintas ir dujų tiekimas į Latviją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam > o iš kur

Tam > o iš kur portretas
Iš Klaipėdos terminalo. Tikrai ne iš RuZijos.

Balsiai...

Balsiai... portretas
Prasti atsiliepimai apie tos pavardės savininkus....užjaučiu.

O iš kur

O iš kur portretas
tos dujos teka?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių