Neįgalų vyrą pražudęs gaisras atvėrė skaudžią piktžaizdę

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone trečiadienį per gaisrą žuvo vyras, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Trečiadienį Švenčionių rajone, Magūnų seniūnijoje, Šeškynės kaime, gaisre žuvo žmogus. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, namas jau degė atvira liepsna, nuo jo užsiliepsnojo ir šalia stovintis ūkinis pastatas. Sudegusiame namo prieangyje buvo rastas vyro kūnas, spėjama, namo savininko.

Pasak Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniosios specialistės Veronikos Večerienės, apsilankiusios gaisravietėje, negalią turintis vyras gyveno vienas, socialinių darbuotojų neįsileisdavo.

Jos teigimu, gaisras buvo pastebėtas per vėlai, kadangi namas nuošalioje vietoje. Gaisrą pamatė ryte į darbą važiuodami kaimynai

„Name jau buvo išjungta elektra. Viena iš gaisro priežasčių – netvarkinga elektros įranga. Mat vyras savavališkai nuo elektros stulpo ją buvo prisijungęs, privedžiojęs daugybę laidų, kurie ėjo iš pastato į pastatą. Visas namas ir kiemas buvo užverstas daiktais, kuriuos žmogus nuolat tempdavo į namus. “, – pasakojo V. Večerienė.

Šio gaisro metu sudegė du pastatai, ugniagesiams pavyko išsaugoti ūkinį pastatą ir automobilį.

Tai jau ketvirtoji ugnies ir jos padarinių auka liepą. Pirmadienį Šiauliuose ugnis nusinešė dviejų vyrų gyvybes, ligoninėje mirė ir bandžiusi išsigelbėti mergina.

Kaimynų požiūris į saugumą dažnai irgi būna nepakankamas.

Šiais metais gaisruose jau žuvo 55 gyventojai, pernai per tą patį laikotarpį – 40. PAGD teigimu, tragiškos žūtys gaisruose rodo, kad jie dažniau kyla būstuose, kurių gyventojai turi socialinių problemų ir dėl savo gyvenimo būdo negeba pasirūpinti saugumu.

„Bandydami gelbėti žmonių gyvybes ugniagesiai įdeda daug pastangų. Gaisrų metu šiais metais jie išgelbėjo 52 žmones. Deja, ugnis ir dūmai žudo labai greitai. Todėl dar kartą norime paprašyti gyventojų atsakingai elgtis visose gyvenimo situacijose“, – teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius.

Anot jo, net ir vienas neatsakingai besielgiantis žmogus gali kelti didelį pavojų ne tik sau, bet ir kitiems.

„Kaimynų požiūris į saugumą dažnai irgi būna nepakankamas. Kad tuo reikia rūpintis, suvokiama, kai netenkama artimųjų ar turto“, – sako departamento vadovas.

PAGD duomenimis, per ilguosius savaitgalius padaugėja gaisrų ir žūčių juose. Ugniagesiai gelbėtojai, atsižvelgdami į išaugusią nelaimių tikimybę, prašo gyventojų saugiai elgtis su ugnimi. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Socminui

Socminui portretas
Ordiną už pertvarką ir perkėlimą į visuomenę visų su proto negalia.... jie turi teisių, o mes ne.

Siaip tai

Siaip tai portretas
2rniai turi buti gydomi,o ne terorizuoti kaimynus! Va ir maziau bus nelaimiu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių