„Nemateko“ cechą pasiglemžė liepsnos

Ankstų ketvirtadienio rytą užsiliepsnojo bendrovės „Nematekas“ cecho patalpos, esančios Kaišiadorių r., Dovainonių kaime.

Pranešimas apie gaisrą gautas apie 5.30 val. Atskubėjus ugniagesiams, didelis pastatas degė atvira liepsna. 

Kaišiadorių priešgaisrinės tarnybos viršininkas Gintaras Kuktelionis iš įvykio vietos portalui kaunodiena.lt pasakojo, kad gaisras kilo, kai pradėta kaitinti didžiulė vonia su daugiau kaip puse tonos aliejaus. Ugnis staigiai išplito po visą 200 kv.m gamybinį cechą, kuriame gaminami mėsainiai. Ji surijo visus įrengimus, pusfabrikačius, išdegė visas pastato vidus. Žmonės nenukentėjo.

Gaisrą gesino sustiprintos ugniagesių pajėgos – septynios autocisternos bei automobilis su kopėčiomis. Darbus apsunkino tai, kad aliejus yra labai degus, jį gesinti galima tik putomis.

Apie 8 val. gaisras buvo likviduotas. 

Gaisro priežastis aiškinasi ekspertai. Manoma, kad jis kilo dėl elektros instaliacijos gedimo.

Bendrovė nurodo, kad savo turtą yra apdraudusi.

Šiuo metu pusgaminių cechas, kuriame kilo gaisras, nedirba. Greta esantis dešrų gamybos cechas su pusgaminių cechu yra susijęs bendromis elektros įvado, suspausto oro linijomis, todėl dešrų gamybos procesas laikinai sustabdytas, vyksta bendrų komunikacinių linijų techninė apžiūra. Bendrovė tikisi, kad dešrų gamybos cechas vėl pradės dirbti po paros.

Nurodoma, kad dar vienas „Nemateko“ padalinys – paukštienos gamybos cechas – yra už 500 metrų nuo įvykio vietos, todėl dirba įprastu ritmu.

Bendrovė vis dar skaičiuoja patirtus nuostolius.


Šiame straipsnyje: gaisrasugniagesiainematekas

NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
taip ir reikia jam

Anonimas

Anonimas portretas
seniai taip turejo atsitikti neatlaike technika ,kiek gali varyti,is sudo pinigus spausti.ir zalio cheko saldytuvas pasvilo,turbut pilnas kaip visada iki lubu buvo.

užuojauta

užuojauta portretas
ar turtingas ar biedas, negalima linkėti blogio, nes jis grįžta su kaupu. Pagalvok kiek žmonių liko bedarbo. Užuojauta savininkams.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių