Nuskendusios mergaitės šeima – didžiausia Jurbarko rajone: tarnybos padėjo ne vienerius metus

  • Teksto dydis:

Trečiadienio para – paženklinta tragedijų vandenyje. Klaipėdos ir Jurbarko rajonuose privačių namų tvenkiniuose nuskendo du maži vaikai, o Kaune vis dar ieškomas Nemune pradingęs vyras.

Itin skaudi nelaimė Klaipėdos rajone nutiko trečiadienį vakare šalia Veiviržėnų esančiame Vilkių kaime. Apie 20 val. tarnyboms pranešta, kad tvenkinyje skęsta mažas berniukas. Atvykusi greitoji medicinos pagalba dvimetį gaivino net dvi valandas, tačiau bergždžiai.

Kaip dvimetis įsmuko į vieną iš dviejų sodyboje esančių tvenkinių – artimieji tik spėlioja.

„Vaikas mažas, dviejų metų. Gal tėvai ilsėjosi? Bet vis tiek tėvai turi būti kartu su vaiku, žiūrėti, kur jis eina“, – kalbėjo giminaitė Alma Pareigienė.

Jauna pora su dvimečiu buvo atvykusi į svečius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Atvyko pabūti, matė, kad yra du neaptverti prūdai. Matė, kad reiks saugotis“, – tęsė A. Pareigienė.

Prie daugelio sodybų kaime – tvenkiniai, vis dėlto kai kas atvirus vandens telkinius apsitvėrę.

„Mes iš karto iškasėm ir aptvėrėm, ir gyvūnas gali įkristi, ir žmogus“, – sakė gyventoja Danutė Judeikienė.

Kita tragedija įvyko praėjus kelioms valandoms ir sukrėtė Jurbarko rajoną. Čia į savo namų tvenkinį įkrito ir nuskendo nė dvejų neturėjusi mergaitė.

„Paskambino kaimynė, kad vaikas nuskendo. Nubėgau, bet ji jau išsitraukusi buvo ir gaivino. Atvažiavo policija, ugniagesiai ir greitoji medicinos pagalba, bet jau nieko padėti negalėjo“, – pasakojo kaimynė Paulina Jakubaitytė.

Kaimynai sako, kad šeima buvo tvarkinga, vaikais rūpinosi, esą tragedija galėjo įvykti, kai mama buvo nuėjusi į laukus prie karvių, o mažametė nežinia ko nubėgo prie tvenkinio.

„Labai vaikais rūpinosi, tvarkinga. Nežinau kaip atsitiko. Mama labai mylėjo vaikus, prižiūrėjo. Viskas ten buvo gerai“, – teigė P. Jakubaitytė.

Šeima vaiko teisių specialistams žinoma ne vienerius metus. Ilgą laiką jai teikiama pagalba, nes be nuskendusios mergaitės šeimoje auga dar šešios mergaitės.

Vietos seniūnas sako, kad šeima rūpinasi visa seniūnija. Tai – gausiausia rajono šeima.

„Tai yra didžiausia šeima, todėl didžiausias rūpestis buvo skiriamas šiai šeimai. Kai buvo sunkių akimirkų, tarnybos šeimos nepamiršo, iki paskutinės dienos buvo dėmesio centre“, – kalbėjo Girdžių seniūnas Mindaugas Dilys.

Pasak seniūno, šeima nepaisant, kad augina daug vaikų, problemų nekėlė.

„Tarnybos šeimą nuolat stebėjo, o pagal tai kaip čia viskas dėliojasi, tai tikrai nelaimė, tai galėjo atsitikti bet kam ir šeimoms, kurios neturi daug vaikų, nes vaikai judrūs“, – sakė M. Dilys.

Tragiškas įvykis sukrėtė visą bendruomenę, nes pasak seniūno, tokių vaikų mirčių jis nepamena.

„Šis atvejis per mano šešerių metų darbą seniūnijoje – pirmas. Yra tekę girdėt anksčiau, kad yra buvę, bet gerokai anksčiau“, – teigė Girdžių seniūnas.

Vaiko teisių specialistai sako, kad tėvai vaikų priežiūrai prie vandens, ar turint vandens telkinį kieme, turėtų būti žymiai atidesni.

„Maži vaikai yra labai smalsūs, judrūs, negali įvertinti grėsmių. Kviečiame būnant prie vandens su mažais vaikais skirti jiems didesnį dėmesį“, – skatino Klaipėdos vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gintarė Noliūtė.

O Kaune tarnybos vis dar ieško vakar Nemune, po vandeniu panirusio ir nebeišplaukusio vaikino, kuris vakarą leido su draugų kompanija.

Galimai buvęs išgėręs vaikinas sugalvojęs išsimaudyti ir įsipainiojęs žolėse pradingo Nemune, narai visą dieną sraunioje upėje ieškojo vyro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nereikia

Nereikia portretas
nė prūdo. Kol vyresnis broliukas rodė per tvorą kaimynų vaikui savo mašiną, mažasis ant galvos įkrito į dubenį kur nuo stogo subėga vanduo ir nuskendo. O dabar vaikų teisės ir visokie debilai kaltina tėvus. Kai užaugini vaikus padėkoji Dievui jog užaugo su akim, kojom ir galvom, nes nelaimėm reikia tik akimirkos, o mamos, tėvai beaugindamos turi ir pinigėlius uždirbti ir daržus nusiravėti ir ūkius apeiti. Kai nėra pinigėlių dirbi nuo pat vaikų gimimo. O atsiranda klykiančių jog vaikų nepriežiūra. Kai dėl negimdymų numirs paskutinis lietuvis, galės sušukti AČIŪ vaikų teisėms ir tiems klykiantiems, atlikot savo darbą su kaupu.

nuomonė

nuomonė portretas
Tiek vaikų, o kūdra neaptverta???. Kur žiūrėjo šeimą prižiūrinti tarnyba ??. Į tai,kokioje aplinkoje auginami vaikai, jiems nusispjaut.

nieko baisaus

nieko baisaus portretas
jeigu 6 mergaites, tai vyras varys iki gims nors 1 berniukas. O motina tai gera pereksle, bet vaikai ne visciukai, juos reikia priziureti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių