Pareigūnai perspėja: pavasarį iš po žemių vėl išnyra karo reliktai

  • Teksto dydis:

Kovo 5-osios popietę Šiaulių apskrities policija paskelbė policinę priemonę „Skydas“. Tai specialiųjų Lietuvos tarnybų apsisaugojimo nuo sprogmenų planas. Jis įvedamas, kai pranešama apie užminavimus, padėtą naują ar rastą istorinį sprogmenį, terorizmo tikimybę.

Kaip praneša policija, šįkart Šiauliuose, tarp Zoknių geležinkelio stoties ir oro uosto, vienos įmonės darbuotojai, atlikdami telefono linijos tiesimo darbus ir kasdami tranšėją, rado didžiulį kiekį šaudmenų ir sviedinių. Atvykę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo skyriaus specialistai surinko 250 įvairaus kalibro šaudmenų ir 78 artilerijos sviedinius. Visi šie antrojo pasaulinio karo reliktai buvo išvežti į Stalmokų karjerą ir sunaikinti.

Prasidėjus pavasario žemės darbams, tokių reliktų į dirvos paviršių vis dar kasmet išlenda. Todėl būtina įsikalti į galvą, kad tokio radinio liesti nevalia. Reikia skambinti Skubiosios pagalbos tarnybų numeriu 112. Tik taip elgdamiesi užtikrinsite saugumą aplinkiniams bei sau. Jokiu būdu nereikėtų sprogmeniu atsikratyti, numetant jį po kokiu krūmu ar į griovį. Nešioti ir mėtyti daiktą, įtarus, jog tai – sprogmuo, yra labai neatsakinga ir nusikalstama: jei sprogmuo nesprogo rankose, tai dar nereiškia, kad jis nepavojingas, jis gali sprogti nuo kito žmogaus, net nepastebėjusio to pavojingo daikto, netyčinio prisilietimo.


Šiame straipsnyje: Šiauliaiskydassprogmuo

NAUJAUSI KOMENTARAI

sakot prie gelezinkelio linijos

sakot prie gelezinkelio linijos portretas
itaru cia ta amunicija kur 1945 demokratiski laisves ginejai nepraleido skubanciu i berlyno sturma... uz sitai hitlerio anukai jusu anukui abonementa ir aferistiska elektros sutarti pakisdami aciu sako... nieko asmenisko tiesiog istorija : provokuokit durnus ruskius kariauskit su jais a kai sie ateis iki berlyno vel reikes miskuose drebet nuo salcio ir dregmes...a lanzbergas jum is ameriko i garsiakalbi sauks : laikykites vyrai mes tuoj tuoj ateisim padesim ...pagalba nebe uz kalnu...uu..uuu... tigi su ukraina tas pats...jus musu broliai todel mes jum padesim kreditu ir paskolu duosim a jus kariaukit...kariaukit..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių