Per pėsčiųjų perėją lėkęs BMW partrenkė du jaunuolius: vairuotojo paaiškinimas sukėlė abejonių

BMW automobilis pėsčiųjų perėjoje partrenkė du jaunus vaikinus, pranešė Marijampolės policija. Jaunuolių artimieji patvirtino: vaikinai – stipriai sužaloti, bet sąmoningi. Be to, abejonių kelia vairuotojo paaiškinimas.

Per perėją lėkė nestabtelėjęs

Vasario 6 d. apie 17.43 val. Marijampolėje, Draugystės gatvėje, automobilis BMW, kurį vairavo blaivus 19 metų vaikinas, kliudė per perėją ėjusius 17 ir 18 metų jaunuolius.

Vienas iš nukentėjusiųjų, septyniolikmetis, kuriam nustatyta politrauma, pristatytas į Kauno klinikas. Aštuoniolikmetis dėl nustatyto galvos pamato lūžio gydomas Marijampolės ligoninėje.

Aštuoniolikmečio sesuo portalo žurnalistams atskleidė daugiau įvykio detalių.

Tas BMW aplamdytas net dviejose vietose, nes dviejų vaikų smūgiai buvo.

„Kiek supratau, jie ėjo per pėsčiųjų perėją. Viena mašina dešinėje praleido, mašina iš priešpriešos taip pat praleido, o BMW kaip važiavo, taip nuvažiavo, be jokių stabdymų. Sakė, tikrai viršijo greitį. Kiek viršijo, nežinome, bet, kaip supratome iš liudininkės pasakymų, tikrai greitis buvo nemažas“, – tvirtino moteris.

„Moteris iš priešpriešos, kuri sustojo juos praleisti, sakė, kad jai vos ant kapoto vaikinai neužšoko. Smūgis buvo nemažas. Tas BMW aplamdytas net dviejose vietose, nes dviejų vaikinų smūgiai buvo“, – pridūrė ji.

Pašnekovė patvirtino, kad abu jaunuoliai dabar ligoninėje.

„Tas vaikinas, kur Kaune, kiek žinome, atsigavęs, nes jis buvo praradęs sąmonę. Jo būklė dabar stabili. Taip pat ir mano brolio būklė stabili – jam yra stiprus smegenų sutrenkimas, kaukolės įtrūkimas ir labai skauda kojas – šiandien buvo atsikėlęs ir sakė, kad labai skauda“, – pasakojo jo sesuo.

BMW vairuotojas iš įvykio vietos nepaspruko – net buvo atvykęs į ligoninę aplankyti nukentėjusiųjų.

„Vyrukas atsiprašinėjo ligoninėje, jo mama buvo atvykusi, atsiprašė, sakė: jei reikės pagalbos – kreipkitės“, – aiškino pašnekovė.

Sukėlė abejonių

Esą vairuotojas policijai paaiškino, kad jaunuolius partrenkė, nes taip bandė išvengti kito eismo įvykio. Tokie žodžiai nukentėjusiojo seseriai sukėlė abejonių, dėl jų net ieškojo liudininkų.

BMW kaip važiavo, taip nuvažiavo be jokių stabdymų. Sakė, tikrai viršijęs greitį.

„Vaikinas teigė, kad jam kita mašina kažką kliudė, jis bandė išvengti eismo įvykio, bet kai papasakojo, kurioje vietoje, aš nelabai supratau, ar įmanoma taip – nelabai tikėjau. Mes pagalvojome: kaip galima toje vietoje? Na, nebent iš parduotuvės aikštelės išvažiuojant bandė išvengti. Mums to vaikinuko parodymai pasirodė netikslūs, kad bandė išvengti įvykio su kita mašina ir rėžėsi į žmones. Man nelogiška“, – svarstė moteris.

„Jaunimas tikrai labai lakstantis. Kiek aš matau, kai nepraleidžia tų pėsčiųjų...“ – sakė pašnekovė.

Moteris teigė, kad abu jaunuoliai – draugai, jie mokosi Profesinio rengimo centre Marijampolėje.

Dėl šio eismo įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių