Po tragiško ralio – žymių lenktynininkų reakcijos: žiūrovų ten būti negalėjo

  • Teksto dydis:

Lietuvą sukrėtusi tragedija ralyje „Samsonas Rally Utena 2024“, per kurį žuvo jaunas vyras, palietė ir žymius Lietuvos lenktynininkus. Vaidotas Žala ir Benediktas Vanagas reiškė užuojautą žuvusiojo artimiesiems, o nukentėjusiesiems linkėjo sveikti.

„Skaudu pamatyti šokiruojančias žinias iš „Samsonas Rally Utena”. Žiūrovai neturėtų tapti pavojaus smaigaliu – jie neturi šalmų, saugos diržų ir saugos lankų”, – feisbuke rašė automobilių sporto lenktynininkas V. Žala.

Lenktynininkas reiškė užuojautą žuvusio jaunuolio šeimynai ir linkėjo pasveikti visiems, pakliuvusiems į šią nelaimę.

Mintimis apie tragediją tapusį ralį dalijosi ir kitas Lietuvos autosporto lenktynininkas B. Vanagas.

„Profesionaliose varžybose, kaip ir aviacijoje, retai būna viena tragedija tapusio įvykio priežastis“, – feisbuke rašė B. Vanagas ir pridūrė, kad dažnai tai – daugelio sudėtinių klaidų pasekmė.

„Ekipažas akivaizdžiai padarė klaidą. Tačiau turime žinoti, kad lenktynininkai negali būti kalti dėl tragedijos, jei tai nėra tyčinis veiksmas“, – pabrėžė B. Vanagas.

Jo teigimu, šią situaciją galėjo lemti daugybė faktorių, o svarbiausia – žiūrovų ten būti negalėjo.

„Automobilių sporto bendruomenės laukia sunkus moralinis etapas. Daugeliui dalyvių, sprendimų priėmėjų – ilgas teisinis procesas.

Turime nepamiršti – automobilių sporte negali būti kompromisų dėl saugumo. Tuomet jis gali būti pavojingas.

Užjaučiu žuvusiojo šeimą. Sužeistiems linkiu greito atsistatymo“, – rašė B. Vanagas.

Primename, kad, anot pareigūnų, incidentas Utenoje, Papievių gatvėje, įvyko apie 21.47 val. 

Policijos duomenimis, per incidentą lenktyninis automobilis „Ford Focus“, vairuojamas 1987 metais gimusio vairuotojo, posūkyje nesuvaldė automobilio ir nuvažiavęs nuo kelio kliudė šalikelėje stovinčius žiūrovus.

Per avariją žuvo 2002 metais gimęs jaunuolis, nukentėjo keturiolika žmonių, tarp jų – nepilnametis.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Šuminienė LRT radijui teigė, kad incidentą sukėlusį lenktyninį automobilį vairavo ekipažas iš Latvijos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius portretas
Organizatoriai UAB Samsonas motorsport renginį organizavo su Utenos savivaldybės ir policijos pritarimu. Greitai gaunamas pelnas taip apakino organizatorius, kad renginio saugumas liko paskutinėje vietoje. Utenos valdžiai, turbūt, svarbiausia buvo pasipuikuoti- štai Utena kaip Monakas, gali lenktynes mieste surengti! Koks debilas sugalvojo siaurose miesto gatvelėse, naktį surengti lenktynes?! Dabar turėtų visi šie organizatoriai ir pritarėjai sėsti į teisiamųjų suolą, atsakyti už nusikaltimus ir atlyginti nukentėjusiems bei jų artimiesiems milijoninę žalą. Po to tokių įvykių nebebus.

Aa

Aa portretas
Prie ko cia lenktyninikai? Jie tam ir yra lenktyniaut. As pirma kaltinciau ziurovus, bet balvonu negali kaltint jie balvonai, nes pirma savo saugumu rupinkis. Istikruju cia organizatoriu kalte kad nepasirupinu ziurovu saugumu.

tikras lenktynininkas p r i v a l o užtikrinti saugų eismą,

tikras lenktynininkas p r i v a l o užtikrinti saugų eismą,  portretas
o ŠITIE " zimagorai" pradeda mąstyti tik po įvykio - tai ne lenktynininkai, tai b a l v o n a i , kurie negeba suvokti ir įvertinti AUTOMOBILIO galimybių , kurias p a ž e i d u s -- dažnai tokio " lenktynininko" kelionė baigiasi d a u s o s e - apgalestauju , jog šiuo atveju, nuo n e m o k š o s , beprasmiai žuvo jaunuolis ir daugelį jų sužeidė.--Ir dar, šių lenktynių organizatoriai privalo atsakyti už visas pasekmes,nes jos n u s i k a l s t a m a i suorganizuotos p a r e n k a n t VIETĄ ir LAIKĄ --tokie " organizatoriai" niekada neturėtų prisiliesti prie autolenktynių pravedimo.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių