Šiemet gaisruose jau žuvo 48 žmonės

Ugniagesiams gelbėtojams praėję du šių metų žiemos mėnesiai buvo neramūs, kadangi šiemet liepsnose ir dūmuose jau žuvo 48 žmonės.

Sausio mėnesį gaisrai pasiglemžė 16 gyvybių, o vasarį gaisruose žuvo 32 žmonės, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Kaip rodo praėjusių metų gaisrų statistika, ir pernai vasario mėnesį žuvo daugiausia žmonių – 24.

Ugniagesius gelbėtojus neramina tai, kad daugėja gaisrų, kuriuose žūva po du žmones. Šiais metais jau buvo net aštuoni tokie tragiški atvejai. Pagrindinės gaisrų priežastys – netvarkingos krosnys ir dūmtraukiai bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimai, taip pat neatsargus elgesys su ugnimi ir rūkymas.

Daugiausia skaudžiausių gaisrų kyla vėlai vakare arba naktį, kaimo vietovėse ir atokiuose vienkiemiuose, apleistuose ir neprižiūrimuose pastatuose, todėl jie per vėlai pastebimi ir ugniagesiai pranešimus apie juos dažnai gauna pavėluotai. Vos pastebėjus beįsiplieskiantį gaisrą ugniagesiai ragina kviesti pagalbą bendruoju telefonu 112.


Šiame straipsnyje: gaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių