Sukrėtimas Žaliakalnyje: ugnis suniokojo tris namus

Gaisro suniokotuose namuose gyvenę žmonės įtaria tyčinį padegimą. Gyventojų teigimu, už prestižinėje Kauno vietoje stovinčius neišvaizdžius namus nepažįstami žmones nuolat siūlė pinigus.

Ragino gerti raminamuosius

Ugnies į gatvę išvaryti gyventojai sukrėsti žiūrėjo, kaip jų būstas virsta pelenais. Moterys verkė, kaimynai jas guodė, siūlė gerti raminančių vaistų ir ragino džiaugtis, kad išliko gyvi.

Tačiau buvo sunku džiaugtis staiga pasijutus benamiais. Iš Aušros gatvės 28 A namo vyras glėbiais nešė daiktus, o verkianti sutuoktinė aiškino, kur padėti patys reikalingiausi daiktai.

Tačiau visa išgelbėta manta buvo permirkusi vandeniu ir persismelkusi dūmais.
Spėjama, kad gaisras kilo užsiliepsnojus tarp dviejų medinių namo esantiems sandėliukams. Pavėjui nuo sandėliukų stovėjęs medinis dviejų aukštų namas sudegė beveik visas. Kiek mažiau nukentėjo šalia jo buvęs mūrinis namas, tačiau, atrodo, kad jame gyventi bus galima tik po kapitalinio remonto.

Namai – neapdrausti

„Kauno dienos“ dienos kalbinti gyventojai sakė, kad namai neapdrausti.

Name, esančiame ties Aukštaičių ir Aušros gatvės sankryža, gyvenanti Jovita Samuolytė teigė, kad šioje vietoje stovinčiais namais nuolat domėjosi pirkėjai.

„Kiek žinau, mūsų kaimynai butą jau pardavė – kelias savaites jų nebematau. Girdėjau kalbant, kad jie gavo rankpinigius ir išsikėlė. Žmonės svarsto, kad kažkas galėjo tyčia padegti, kad mus iš čia dingtumėme. Nežinau pati, ar tuo galima tikėti“, – sakė moteris.

Namo dalis, kurioje ji gyveno, dėl gaisro neteko stogo, o kambarius suniokojo vanduo, kuris stipriomis srovėmis nuo lubų tekėjo ant kilimų, baldų, buitinės technikos.

Kaina mažėjo

Pasak J. Samuolytės, parduoti nekilnojamąjį turto ji neskubėjo dėl to, kad tame name gyveno ir mama, ir močiutė.

„Prieš vadinamąjį nekilnojamojo turto burbulo sprogimą pirkėjai siūlė didesnius pinigus, paskui sumos sumažėjo“, – pasakojo moteris.

Pasak kai kurių liudininkų, vakar Aušros gatvėje buvo pasirodę du nematyti vaikinai. Gyventojai tikino, kad gaisras gali būti nepažįstamųjų darbas.

Į Aušros gatvės atskubėjo didžiulės ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Ugnis buvo gesinama kelias valandas. Pasak ugniagesio, operacijų vadovo Gintaro Bučio, gaisrininkų darbą ypač apsunkino tai, kad namų stogai turėjo kelis sluoksnius iš skardos ir šiferio, todėl juos buvo labai sunku nuplėšti ir patekti į vidų.


Šiame straipsnyje: gaisrasgaisras Žaliakalnyje

NAUJAUSI KOMENTARAI

linksma

linksma portretas
Nuotraukos patvirtino seną tiesą- didelė laimė, kad dega kaimyno namas ..:(

ONA

ONA portretas
o va atip... žūt būt bet kokia kaina, baisu......nužmogėjimas

praeivis

praeivis portretas
dabar galima bus parduoti sklypa su uzstatymo galimybe.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių