Aštuoneriems metams į kalėjimą siunčiamas kvaišalus platinęs telšiškis

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas pripažino Telšių gyventoją kaltu dėl kvaišalų platinimo ir jam skyrė aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę. Šį nuosprendį teismas priėmė išnagrinėjęs prokuratūros apeliacinį skundą, praneša prokuratūra.

Bylos duomenimis, 2020 metų pabaigoje 22-ejų nuteistasis Telšių rajone perdavė 20-mečiui telšiškiui, jau anksčiau nuteistam, 90 vnt. tablečių amfetamino tolimesniam platinimui. Nustatyta, kad kvaišalus perdavęs vyras Telšių rajone, Užgirių miške, užkasė ir taip paslėpė dar kiek daugiau nei 21 gramą amfetamino.

Praėjusių metų lapkričio 3 d. Telšių apylinkės teismas minėtą 20-metį telšiškį pripažino kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu ir skyrė jam 2 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant 1 metams 6 mėnesiams.

Bylos duomenimis, nuteistasis įgytas 90 tablečių laikė ir slėpė savo namuose po lova. 22-ejų metų kvaišalus perdavęs vyras pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu buvo išteisintas.

Prokurorei apskundus tokį teismo sprendimą ir paprašius nuosprendį pakeisti, išteisintas telšiškis pripažintas kaltu dėl kvaišalų platinimo. Už šią nusikalstamą veiką telšiškiui skirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių