Baigtas dar vienas „čekiukų“ tyrimas, teismui perduota Marijampolės politikės byla

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Marijampolės savivaldybės tarybos narė Vaida Pituškienė kaltinama sukčiavusi ir klastojusi dokumentus siekdama įgyti Marijampolės savivaldybės administracijos lėšų.

Baudžiamosios bylos duomenimis, eidama Marijampolės savivaldybės tarybos narės pareigas V. Pituškienė nuo 2019 metų balandžio 23 dienos iki praėjusių metų balandžio 24 dienos galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, siekdama asmeninės turtinės naudos, sukčiaudama įgyti svetimą turtą, sąmoningai ir sistemingai klastoti dokumentus.

Anot prokuratūros pranešimo, ji tarybos nario išlaidų suvestinėse nurodydavo tikrovės neatitinkančius duomenis apie patirtas išlaidas, nesusijusias su tarybos nario veikla, kurios negalėjo būti atlyginamos.

Teigiama, kad pateikdama, kaip įtariama, suklastotus finansinius dokumentus, politikė apgaule įgijo daugiau nei 2300 eurų savivaldybės lėšų.

Teisėsaugos pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad neva patirtos išlaidos apmokėtos pasinaudojus kitų asmenų banko kortelėmis.

V. Pituškienė ir dabar yra Marijampolės savivaldybės tarybos narė, išrinkta pagal Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratų sąrašą.

Šiuo metu teisėsauga atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 26 savivaldybių tarybos narių galimai netinkamo lėšų panaudojimo: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės, Kaišiadorių rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

Visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus akciją „Skaidrinam“, teisėsauga pradėjo keliasdešimt tyrimų dėl piktnaudžiavimo savivaldos politikų išmokomis.

Kai kuriose bylose pirmosios instancijos teismai jau yra priėmę sprendimus skirdami esamiems ar buvusiems savivaldybių politikams baudas, įpareigodami grąžinti neteisėtai panaudotus pinigus.

Daliai buvusių ar esamų tarybų narių, tarp jų – ir Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui, teismai yra pritaikę ir draudimus būti skiriamiems į pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
visi tais čekiukais naudojasi kiek gali, nereikia jokių papildomų lėšų yra seimo kanceliarija ir ten turėtų visko būti ko reikia darbui mobilieji kompiuteriai pieštukai ir t t ir viskas seimo nuosavybė o ne seimūnų koks dar po kadensijos išsinešimas namo , keturius metus gyvena kaip išlaikytiniai viską gauna už dyką sėdi ir durnus įstatymus priėminėja

nekaltas pastebejimas

nekaltas pastebejimas portretas
kaip tik uzsiraso i kokia politine gauja taip ir prisiprivatizuoja.... politines partijos - gaujos nusikalteliu nuo pat 1990 keliancios lietuviu tautai egzistencijos klausima...

oi laukiam, laukiam,

oi laukiam, laukiam, portretas
viename pajūrio kaime, 18 tūkstantukų už saliarką, net neturint automobilio, va čia tai nučiulpė ...tad su tais savo varganais 2'300 nedaryk mariampolei gėdos ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių