Iš Baltarusijos įvažiavusiame vilkike – 50 tūkst. kontrabandinių cigarečių pakelių

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai suskaičiavo, kad iš Baltarusijos į Medininkus atvykusiame vilkike buvo gabenama 50 tūkst. kontrabandinių cigarečių.

Praeitą savaitę, vasario 10 dieną, patikrinę į Vilnių važiavusį „tuščią“ vilkiką, muitininkai jo puspriekabėje aptiko slėptuvę su rūkalais.

Krovininis vilkikas „Volvo“ į Medininkų kelio postą atvažiavo dar vasario 9-osios  vakarą – mašinos vairuotojas, Baltarusijos pilietis, muitinės pareigūnams sakė važiuojantis tuščiomis, į Vilnių, paimti krovinio.

Tačiau muitininkai nusprendė patikrinti „Volvo“ rentgeno kontrolės sistema.

Netrukus buvo nustatyta, jog dalis „tuščios“ vilkiko puspriekabės atskirta imitacine sienele. Šitaip įrengta slėptuvė kontrabandininkų seniai naudojamas, „klasikinis“, nelegalių rūkalų slėpimo būdas.

 

 

Šįkart muitininkai slėptuvėje aptiko 50 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk“ ir „NZ Gold“, kurių vertė su mokesčiais – 180 tūkst. eurų.

Atsižvelgęs, kad sulaikytas vilkiko vairuotojas turi šeimą ir yra deklaravęs nuolatinę gyvenamąją vietą Baltarusijoje, ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras sulaikytąjį paleido.

Prokuroro sprendimu jam paskirta kardomoji priemonė – 10 tūkst. eurų piniginis užstatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių